Tämän takia ammattilaiset valitsevat puukuitueristeen

Yhä useammat rakennusalan ammattilaiset ovat havahtuneet puukuitueristeen etuihin. Puukuitueriste sopii erityisen hyvin pohjoismaiseen rakennustapaan, jossa puu on ollut eniten käytetty materiaali sukupolvien ajan. Hunton Nativo® Puukuitueriste on valmistettu ympäristösertifioidusta kuusihakkeesta, jota saadaan tehtaan läheisyydessä toimivilta sahoilta.

Nativo puukuitueristettä on saatavana sekä levyeristeenä että puhalluseristeenä. Puukuitueriste pitää talon tai mökin lämpimänä talvella ja viilentää kesällä. Rakentajat tulevat huomaamaan, että eristettä on miellyttävä työstää, koska se ei ärsytä ihoa tai hengitysteitä.

Erittäin hyvät ääntä eristävät ominaisuudet

Nativo® Puukuitueristeellä on korkea densiteetti (tiheys), mikä tekee siitä erityisen hyvin ääntä eristävän. Norjalaisen riippumattoman tutkimuslaitoksen, SINTEFin, suorittamat testit osoittavat, että Nativo eristää ääntä huomattavasti paremmin, kuin mitä asetus rakennusten ääniympäristölle huoneistojen välillä edellyttää.

Puukuitueriste on hyvä valinta:

  • Korkeintaan kolmikerroksisille pientaloille, rivi-, pari- ja luhtitaloille
  • Kun kohteessa on tarvetta erityisen hyvälle äänieristykselle
  • Kun asiakas toivoo käytettävän materiaaleja, joilla on vähäinen ilmastovaikutus
  • Mökkiin, jossa sisälämpötila vaihtelee paljon
  • Kun asiakas haluaa ”hengittävän” rakenten ilman tiheää muovia seinissä ja katossa

"Hengittävä" talo ja mökki

Samankaltaiset materiaalit toimivat yleensä parhaiten yhteen sekä taloissa että mökeissä. Puupohjaiset materiaalit ovat hygroskooppisia. Tämä tarkoittaa, että ne sitovat ja luovuttavat kosteutta sitä mukaa, kun ilman suhteellinen kosteus muuttuu. Tästä syystä voit rakentaa seinät ja katon ilman täystiivistä höyrynsulkua, ja käyttää diffuusioavointa höyrynsulkua. Näin ylimääräinen ja ei-toivottu kosteus kuivuu nopeasti ja talo saa ”hengittävän” rakenteen. Puupohjaiset maateriaalit sopivat erityisen hyvin mökkeihin ja vapaa-ajan asuntoihin, jotka saattavat olla pitkään kylminä.

Helppo valinta

Yhä useammat rakennusalan ammattilaiset alkavat tiedostaa tärkeän roolinsa yhteiskunnan vihreässä siirtymässä ja suosittelevat usein lisäeristystä vanhempien talojen energiansäästötoimenpiteenä. Nativo® Puukuitueriste on helppo valinta rakennusmestareille, jotka haluavat käyttää luonnollisia materiaaleja, joilla on vähäinen ilmastovaikutus. Puukuitueriste sitoo hiiltä koko tuotteen elinkaaren ajan.

Nativo® Puukuitueristeellä on norjalaisen riippumattoman tutkimuslaitoksen SINTEFin tekninen hyväksyntä ja EPD ympäristöseloste. Käytännön vinkkejä ja lisätietoja tuotteista voit lukea täältä.

Monta syytä valita puukuitueriste

Materiaalivalinnoilla on merkitystä sekä rakentajille että asukkaille.

Puukuitueriste: helppo valinta

Yhä useampi rakentaja vannoo puukuitueristeen nimiin. Valintaa perustellaan muun muassa sillä, että puu on luonnollinen ja uusiutuva rakennusmateriaali, ja sen avulla voi toteuttaa hengittävän rakenteen.

Loistava tulos ääneneristystestissä Huntonin puukuitueristeelle

Hunton Nativo® Puukuitueriste eristää ääntä paremmin kuin asetus rakennuksen ääniympäristöstä edellyttää.

Haluatko ilmaisen konsultaation?