Hunton Nativo® -puhalluseriste

Pääasiassa puukuidusta valmistettu eriste, joka on helppo puhaltaa rakenteiden sisään. Puumateriaali on peräisin Norjan ympäristösertifioiduista metsistä.

Hunton Nativo -puhalluseriste on pääasiassa puukuituun perustuva eristysratkaisu kaikentyyppisten rakennusten kattoon, seiniin ja lattiaan.

Miksi valita Hunton Nativo® -puhalluseriste:

 • Hunton Nativo®-puhalluseristeen pääasiallinen materiaali on Norjan metsistä saatava kuusihake, joka on uusiutuva raaka-aine. Se varastoi hiiltä tuotteen koko elinkaaren ajan.
 • Puukuidulla on hygroskooppisia ominaisuuksia (hengittävyys), joiden ansiosta se voi auttaa hallitsemaan kosteutta ja vähentämään kosteusvaurioita.
 • Puukuituinen puhallusvilla estää eristeen painumisen.
 • Puukuitueristeellä on suuren tiheytensä ansiosta hyvät ääntävaimentavat ominaisuudet.
 • Hunton Nativo® -puhalluseristeellä on SINTEF Certification -tuotesertifikaatti.

Nativo-levyeristeen pääasiallinen materiaali on norjalainen puukuitu, joka on uusiutuva raaka-aine. Kaikki käyttämämme puuhake saadaan PEFC-sertifioiduista metsistä, ja sertifikaatti merkitsee, että metsänhoidossa noudatetaan tiukkoja määräyksiä. Puut sitovat hiilidioksidia, eli kun hoidamme vanhaa metsää ja istutamme uutta metsää, ja kun sinä eristät puukuitueristeellä, se auttaa pidentämään hiilidioksidin varastointiketjua.

Eristeen puukuitu auttaa myös vähentämään ilmastovaikutusta, sillä se varastoi hiiltä tuotteen koko elinkaaren ajan. Lue lisää esitteestä

SINTEFin tuotesertifikaatti

Hunton Nativo -puhalluseristeellä on Norjan teknisen tutkimuskeskuksen SINTEF Certification -tuotesertifikaatti. Se antaa antaa lisäturvaa ja tietoa siitä, että
eriste pitää asetetut vaatimukset.

Hyvät ominaisuudet kosteuden hallintaan

Auttaa siirtämään kosteutta ja vähentämään kosteusvaurioita.
Puukuidulla on hygroskooppisia ominaisuuksia (hengittävyys), joiden ansiosta se voi auttaa hallitsemaan kosteutta ja vähentämään kosteusvaurioita. Puukuidulla on kyky sitoa, siirtää ja luovuttaa kosteutta sitä mukaa kun ympäristön ilmankosteus muuttuu.

Palonkestävyys

Nativo-puukuitueristeeseen on lisätty palonestoainetta, ja eriste vastaa Euroluokan E vaatimuksia.

Ääntä vaimentava

Nativo-puhalluseristeellä on erinomaiset ääntä vaimentavat ominaisuudet. Puukuitueristeen paino kuutiometriä kohti on suuri, ja kun ominaisuus yhdistetään pehmeisiin kuituihin, saadaan materiaali, joka soveltuu hyvin äänen absorbointiin ja vaimentamiseen. Kun eriste lisäksi puhalletaan rakenteiden sisään, epätoivottuja ilmataskuja ja rakoja ei pääse syntymään, ja äänenvaimennus paranee entisestään.

Seinistä ja katosta ei tule paksumpia, kun niissä käytetään puukuitueristettä. Kun seinässä käytetään 250 mm:ä puukuitueristettä ja katossa 450 mm:ä puukuitueristettä, teknisten edellytysten mukainen U-arvovaatimus Suomessa täyttyy.

Video puukuitueristeen äänenvaimennustehosta:

 

Puhallusurakoitsijat

Kartalta löydät kaikki Suomessa toimivat puhallusurakoitsijat, joilta voit pyytää tarjouksen ja tilata Hunton Nativo -puhallusurakan.

Lue kotinikkareiden ja ammattilaisten kokemuksia Hunton Nativo ® Puukuitueristeestä

Huntonin lähettiläät ovat asiakkaitamme, jotka suosivat ja suosittelevat puukuitutuotteita omien kokemustensa pohjalta. Lue lisää kokemuksista.

Tiedostonimi
Kategoria
Lataa
Nativo Puhallettava puukuitueriste tuotekortti
 • Tuotekortti
Hunton Nativo Käsikirja
 • Käsikirja
SINTEF_Nativo_puhalluseriste
 • Sertifikaatit
PEFC sertifikaatti
 • Sertifikaatit
Eristä uusiutuvasti ja varastoi hiilidioksidia
 • Esitteet
 • sertifikaatit ja hyväksynnät
Hunton Intello hoyrynsulkukangas
 • Esitteet
 • sertifikaatit ja hyväksynnät
PS-3397

PS-3397

Puhallettava puukuitueriste

Puhallettava puukuitueriste

Hunton puhallettava puukuitueriste

Hunton puhallettava puukuitueriste

Hunton puhalluseriste

Hunton puhalluseriste

Hunton puhalluseriste

Hunton puhalluseriste