Hunton Nativo® puhalluseriste

Luonnollinen puukuidusta valmistettu puhallettava eriste.

Huntonin puukuituinen Nativo puhalluseriste on kaikentyyppisiin rakennuksiin sopiva nopea ja tehokas eristysratkaisu.

Miksi valita puukuituinen Hunton Nativo® puhalluseriste:

 • Luonnonmukainen
 • Eriste pitää muotonsa, ei painu
 • Katkeamaton eristys
 • Kierrätettävä
 • Erinomainen lämmönvarastointikyky
 • Ei allergisoi

SINTEFin antama tuotesertifikaatti

Hunton Nativo puhalluseristeellä on Norjan rakennustutkimuskeskuksen (SINTEF Byggforsk) antama tuotesertifikaatti, joka antaa lisävarmuutta siihen, että eriste täyttää sille asetetut vaatimukset.

Palonkestävyys

Puukuitueristeen luontaisten ominaisuuksien ansiosta puukuitueriste hiiltyy palotilanteessa samalla tavalla kuin puu. Lisäksi eristeeseen on lisätty nitrogeenia ja fosforia (ammoniumsulfaattia) sisältävää luontaista palonestoainetta, joka tehostaa hiiltymisprosessia entisestään sitomalla eristettä ympäröivän hapen mahdollisen tulipalon aikana.

Mikään nykyisin hyväksytyistä eristetuotteista ei pala, minkä takia ne eroavat toisistaan vain sen suhteen, sulavatko vai hiiltyvätkö ne palotilanteessa.  Esimerkiksi mineraalivilla on valmistettu sulatusprosessin avulla, minkä takia se sulaa uudelleen altistuessaan korkeille lämpötiloille. Sen sijaan Hunton Nativo Puukuitueriste hiiltyy ja kestää liekkejä huomattavasti pidempään.

Palonkestävyyttä onkin energia- ja ympäristönäkökohtien lisäksi syytä pitää hyvin merkittävänä tekijänä rakennusten eristeitä valittaessa.

Luonnonmukainen

Käyttämällä puukuituista Hunton Nativo puhalluseristettä autat omalta osaltasi vähentämään hiilidioksidi- ja muita kasvihuonepäästöjä. Eriste valmistetaan kestävästi tuotetusta puusta ja on sataprosenttisesti kierrätettävää.

Luonnonmukainen materiaali vaikuttaa positiivisesti sisäilman laatuun ikä sen käsittely ärsytä ihoa. Nativo puhalluseriste on ekoystävällistä rakentamista suosivan valinta!

Puukuitueristeen valmistus on helppoa ja vaatii huomattavasti vähemmän energiaa kuin esimerkiksi mineraalivillan valmistus. Eristeen valmistuksessa käytetty puu on peräisin siitä osasta metsää, jota ei pystytä hyödyntämään tavallisina puumateriaaleina ja lankkuina.

Säästä työaikaa ja kustannuksia puhaltamalla eristettä seinään, kattoon ja lattiaan

Puukuitueristeen kitka on suurempi kuin mineraalivillan, mikä vähentää eristeen mahdollista painumista puhaltamisen jälkeen. Eristeen puhaltaminen rakennukseen säästää työaikaa huomattavasti käsin tehtävään eristykseen verrattuna. Tavallisessa erillistalossa eristämistyöhön kulunut aika saattaa lyhentyä jopa kahden päivän verran.

Tuleeko seinä- ja kattorakenteista paksumpia, jos niissä käytetään puukuitueristettä?

Seinistä ja katoista ei tule paksumpia, jos niissä päätetään käyttää puukuitueristettä mineraalivillan asemesta. Kun seinässä käytetään 250 mm:n ja katossa 450 mm:n puukuitueristettä, jotta teknisten edellytysten mukainen U-arvovaatimus Suomessa täyttyy.

Lämmönvarastointikyky

Huntonin puukuitueriste ei sula eikä pala, koska puun luontaisten ominaisuuksien ansiosta puukuitueriste hiiltyy palotilanteessa ja suojaa siten sekä eristettä itseään että rakenteita liekeiltä.

Lisäksi eristeeseen on lisätty luontaista typpeä ja fosforia (ammoniumsulfaattia) sisältävää palonestoainetta, joka tehostaa hiiltymisprosessia entisestään sitomalla eristettä ympäröivän hapen mahdollisen liekin osuessa eristeeseen.

Mikään nykyisistä eristetuotteista ei pala, minkä takia ne eroavat toisistaan vain sen suhteen, sulavatko vai hiiltyvätkö ne palotilanteessa.  Esimerkiksi mineraalivilla on valmistettu sulatusprosessin avulla, minkä takia se sulaa uudelleen altistuessaan korkeille lämpötiloille. Sen sijaan Hunton Nativo Puukuitueriste hiiltyy ja kestää liekkejä huomattavasti pidempään.

Palonkestävyyttä on energia- ja ympäristönäkökohtien lisäksi pidettävä merkittävänä tekijänä rakennusten eristeitä valittaessa.

Mikä on puukuitueristeen lambda-arvo?

Hunton Nativo Puukuitueristeen lambda-arvo on 0,038 W/mK, mutta sen lämmönvarauskapasiteetti on yli kaksi kertaa suurempi kuin mineraalivillan. Puukuidun lämpöhäviö on lämmönvarastointikapasiteetin ansiosta erittäin vähäinen, minkä seurauksena energiantarve on talvella pienempi ja lämpötilat pysyvät tasaisempina ja viileämpinä kesällä.

Ääntä vaimentava

Hunton Nativo puhalluseristeellä on materiaalina myös erinomaiset ääntä vaimentavat ominaisuudet.

Puukuidun suuri kilomääräinen osuus kuutiometriä kohti sekä kuitujen pehmeys merkitsevät, että eriste soveltuu hyvin äänen absorbointiin ja vaimentamiseen. Koska eriste puhalletaan lisäksi rakenteiden sisään, ei niihin jää haitallisia ilmataskuja ja halkeamia. Tämän ansiosta äänenvaimennus tehostuu entisestään.

Vähentää kondensoitumista

Kosteutta esiintyy aina sekä talon sisällä että sen ulkopuolella. Samalla tämä sisä- ja ulkopuolella oleva kostea ilma pyrkii aina tasaantumaan, joten kosteutta siirtyy jatkuvasti rakenteiden läpi.

Tämä siirtyvä kosteus saattaa tiivistyä asunnon seinä- tai kattoeristeeseen. Tämä johtuu muun muassa päivä- ja yölämpötilojen suurista vaihteluista ja rakennuksen sisä- tai ulkopuolelta tulevasta suuresta kosteuskuormituksesta (höyrynpaineesta).

Hunton Nativo puhalluseriste pystyy varastoimaan, siirtämään ja luovuttamaan kosteutta seinästä ja katosta jopa 10 kertaa tehokkaammin kuin mineraalivilla. Tämä ominaisuus on tärkeä, koska Pohjolan ilmastossa lämpötilat muuttuvat nopeasti, minkä vaikutuksesta kosteuden tiivistymisvaara kasvaa.

Hunton Nativo puhalluseristeen vakailla ja tiedossa olevilla rakenneominaisuuksilla voidaan vastata Pohjolan ankaran ilmaston ja suurten lämpötila- ja kosteusvaihtelujen tuomiin haasteisiin.

Kotinikkareiden ja ammattilaisten suosittelemia. Oikeista syistä.

Hunton on käynnistänyt ”Suosittelemme” -kampanjan, jonka tavoitteena on tehdä puukuitueristeestä paras ja suositeltavin ratkaisu luonnonmukaiseen rakentamiseen. Olemme koonneet yhteen lähettiläitä, jotka kertovat, miksi he suosivat ja suosittelevat puukuitua eikä mitään muuta. Lue lisää kampanjasta.

Tiedostonimi
Kategoria
Lataa
PEFC sertifikaatti
 • Sertifikaatit
Eristä uusiutuvasti ja varastoi hiilidioksidia
 • Esitteet
 • sertifikaatit ja hyväksynnät
Nativo Puhallettava puukuitueriste
 • Tuotekortti
Hunton Intello hoyrynsulkukangas
 • Esitteet
 • sertifikaatit ja hyväksynnät
SINTEF_Nativo_puhalluseriste
 • Tekninen hyväksyntä
Suoritustasoilmoitus Nativo_puhalluseriste
 • Suoritustasoilmoitus (DoP)
Puhallettava puukuitueriste

Puhallettava puukuitueriste

Hunton puhallettava puukuitueriste

Hunton puhallettava puukuitueriste

Hunton puhalluseriste

Hunton puhalluseriste

Hunton puhalluseriste

Hunton puhalluseriste