Hunton Nativo® -puhalluseriste

Luonnollinen, uusiutuvasta puukuidusta valmistettu puhallettava eriste, joka saadaan norjalaisista ympäristösertifioiduista metsistä. Helppo puhaltaa rakenteiden sisään.

Huntonin puukuituinen Nativo-puhalluseriste on kestävä ja tehokas eristysratkaisu kaikentyyppisten rakennusten kattoon, seiniin ja lattiaan.

Miksi valita puukuituinen Hunton Nativo® puhalluseriste:

 • Eriste valmistetaan uusiutuvasta raaka-aineesta (puukuitu)
 • Eriste pitää muotonsa, ei painu kasaan
 • Alhaisempi konvektio kuin muun tyyppisissä puhalluseristeissä
 • Hyvät kosteudenhallintaominaisuudet
 • Ääntä vaimentava
 • Tarjoaa tasaisen sisälämpötilan – kesällä viileä, talvella miellyttävä lämpötila
 • Ammattimainen työjälki, säästää työaikaa ja kustannuksia
 • Vähemmän työmaajätettä
 • Ei ärsytä ihoa tai hengitysteitä, ei aiheuta ihottumaa

Pienennä hiilijalanjälkeäsi

Valitsemalla Hunton Nativo -puukuitueristeen autat omalta osaltasi vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Nativo levyeristeen valmistus perustuu luonnonmukaiseen puukuituun, joka on uusiutuva raaka-aine. Kaikki käyttämämme puuhake saadaan PEFC-sertifioiduista metsistä, ja sertifikaatti merkitsee, että metsänhoidossa noudatetaan tiukkoja määräyksiä. Puut sitovat hiilidioksidia, eli kun hoidamme vanhaa metsää ja istutamme uutta metsää, ja kun sinä eristät puukuitueristeellä, se auttaa pidentämään hiilidioksidin varastointiketjua.

Puukuitueriste auttaa myös vähentämään ilmastovaikutusta, sillä se varastoi hiiltä tuotteen koko elinkaaren ajan. Luonnonmateriaali vaikuttaa positiivisesti terveellisen sisäilman syntymiseen eikä sen käsittely aiheuta iho-oireita tai muuta ärsytystä. Lue lisää esitteestä

SINTEFin tekninen hyväksyntä

Huntonin lämmöneristeellä on Norjan rakennustutkimuskeskuksen SINTEF Byggforskin antama tekninen hyväksyntä.

Hyvät ominaisuudet kosteuden hallintaan

Nativo-puukuitueristeellä on hyvät kosteudenhallintaominaisuudet: se imee ja luovuttaa kosteutta sitä mukaa kun ympäristön kosteusolosuhteet muuttuvat. Se soveltuu täydellisesti Pohjolan vaativaan ilmastoon, jossa ilmankosteuden ja lämpötilan vaihtelut ovat suuria.

Moni mökki jätetään kylmilleen tai pelkälle peruslämmölle, kun mökkikausi päättyy. Kun lämmitys jälleen käynnistetään ja takkaan laitetaan tuli, tästä saattaa aiheutua kosteutta, joka voi kondensoitua rakennukseen. Puukuitueristeen hygroskooppisuus sopii erittäin hyvän kosteuden hallintaan.

Tasainen sisälämpötila

Nativo-puukuitueristeellä on erinomainen lämmönvarastointikapasiteetti, joka auttaa omalta osaltaan säilyttämään tasaisen sisälämpötilan. Puukuidun terminen massa antaa ainutlaatuisen kyvyn varastoida lämpöä ja luovuttaa sitä hiljalleen. Näin sisälämpötila pysyy tasaisena jopa silloin, kun yö- ja päivälämpötilat heittelevät ulkona. Vaikutus on verrattavissa hirsimökkiin, jossa on kesällä viileää ja talvellakin miellyttävä lämpötila.

Paloa hidastava

Nativo-puukuitueristeeseen on lisätty luonnonmukaista palonestoainetta, ja eriste vastaa Euroluokan E vaatimuksia. Palonestoaine koostuu typestä ja fosforista (ammoniumsulfaatti), ja se vahvistaa entisestään hiiltymistä imemällä hapen eristeen ympäriltä mahdollisen tulipalon sattuessa.
Nativoa voidaan käyttää paloluokkaan P3 kuuluvissa rakennuksissa.

Ääntä eristävä

Nativo-puhalluseristeellä on erinomaiset ääntä vaimentavat ominaisuudet. Puukuitueristeen paino kuutiometriä kohti on suuri, ja kun ominaisuus yhdistetään pehmeisiin kuituihin, saadaan materiaali, joka soveltuu hyvin äänen absorbointiin ja vaimentamiseen. Kun eriste lisäksi puhalletaan rakenteiden sisään, epätoivottuja ilmataskuja ja rakoja ei pääse syntymään, ja äänenvaimennus paranee entisestään.

Seinistä ja katosta ei tule paksumpia, kun niissä käytetään puukuitueristettä. Kun seinässä käytetään 250 mm:ä puukuitueristettä ja katossa 450 mm:ä puukuitueristettä, teknisten edellytysten mukainen U-arvovaatimus Suomessa täyttyy.

Video puukuitueristeen äänenvaimennustehosta:

 

Puhallusurakoitsijat

Kartalta löydät kaikki Suomessa toimivat puhallusurakoitsijat, joilta voit pyytää tarjouksen ja tilata Hunton Nativo -puhallusurakan.

Kotinikkarit ja ammattilaiset suosittelevat. Oikeista syistä.

Huntonin lähettiläät ovat asiakkaitamme, jotka suosivat ja suosittelevat Huntonin puukuitutuotteita omien kokemustensa pohjalta. Lue heidän kokemuksiaan Nativosta, niin ymmärrät, miksi puukuitueriste on heistä paras ratkaisu luonnonmukaiseen rakentamiseen. Lue lisää kokemuksista.

Tiedostonimi
Kategoria
Lataa
Nativo Puhallettava puukuitueriste tuotekortti
 • Tuotekortti
Hunton Nativo Käsikirja
 • Käsikirja
SINTEF_Nativo_puhalluseriste
 • Sertifikaatit
PEFC sertifikaatti
 • Sertifikaatit
Eristä uusiutuvasti ja varastoi hiilidioksidia
 • Esitteet
 • sertifikaatit ja hyväksynnät
Hunton Intello hoyrynsulkukangas
 • Esitteet
 • sertifikaatit ja hyväksynnät
PS-3397

PS-3397

Puhallettava puukuitueriste

Puhallettava puukuitueriste

Hunton puhallettava puukuitueriste

Hunton puhallettava puukuitueriste

Hunton puhalluseriste

Hunton puhalluseriste

Hunton puhalluseriste

Hunton puhalluseriste