Monta syytä valita puukuitueriste

Materiaalivalinnoilla on merkitystä sekä rakentajille että asukkaille.

Talonostajat ovat tänä päivänä selvästi kiinnostuneempia rakennusmateriaalien valinnasta kuin vielä kymmenen vuotta sitten. Valinnat tehdään tiiviissä yhteistyössä rakennusmestarin tai muiden rakennusalan ammattilaisten kanssa, jotka ovat jo tottuneet siihen, että asiakas on yleensä kerännyt itse runsaasti tietoa materiaaleista talo- tai rakennusprojektiaan varten.

– Olemme huomanneet, että tämän päivän talonomistajat ovat selvästi paneutuneempia rakentamisessa tai remontoinnissa käytettäviin rakennusmateriaaleihin kuin vielä vuosikymmen sitten, sanoo Thomas Løkken, Huntonin tekninen johtaja.

– Valveutuneet asiakkaat arvostavat sitä, että puukuitueristeen pääraaka-aine on luonnonmukainen ja uusiutuva kuusihake, ja että eriste vaimentaa hyvin ääntä ja hallitsee kosteutta.

Rakennettaessa ja remontoitaessa myös energiamerkinnät kannattaa pitää mielessä.

– Lämpövuodot ovat kodin suurin ilmastorosvo. Puukuitueristeemme eristävät hyvin lämpöä, ja ne tarjoavat puupohjaisen vaihtoehdon eristämiseen. Puukuitueriste, kuten puu yleensä, sitoo hiiltä koko elinkaarensa ajan ja auttaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä, Løkken kertoo.

– Lisäeristämällä voit parantaa talosi energialuokkaa ja säästää samalla lämmityskuluissa. Kun eristät puukuidulla, valitset kaiken lisäksi puupohjaisen vaihtoehdon, sanoo Løkken.

Ja tämä on vain yksi monista eduista.

Kahdeksan lisäsyytä valita puukuitueriste

Hyvät ominaisuudet kosteudenhallintaan

Nativo Puukuitueristeellä on hygroskooppisia ominaisuuksia, mikä tarkoittaa, että se sitoo ja luovuttaa kosteutta sitä mukaa, kun ilman suhteellinen kosteus muuttuu.

Hyvä lämmönvarastointikyky

Puukuidun termisen massan ansiosta eriste varastoi hyvin lämpöä.

Eristää ääntä

Puukuidulla on erinomainen kyky eristää ääntä. Puukuitueriste on valmistettu pääasiassa kuusihakkeesta, jonka kuidut ovat pehmeitä ja jolla on suurempi ominaispaino (kg) kuutiometriä kohti. Siksi puukuitueriste absorboi ja eristää ääntä erittäin hyvin sekä huoneiden välillä että välipohjassa.

Pienentää hiilijalanjälkeä

Metsät sitovat yhteyttäessään hiilidioksidia, ja puut auttavat poistamaan hiilidioksidia ilmakehästä varastoimalla hiiltä biomassaansa. Puukuitueriste pienentää osaltaan ilmastojalanjälkeä, sillä se sitoo hiiltä koko elinkaarensa ajan.

Pitää muotonsa, ei painu kasaan

Puukuitueriste on muodonpitävä eikä painu kasaan, sillä puukuitu on erittäin tiivistä ja jäykkää. Puukuitu vähentää luontaisesti ilman liikettä eristeessä, ja se eristää tehokkaasti nurkissa ja liitoskohdissa, kuten ikkunoiden ja koolausten ympärillä.

Tuotetaan uusiutuvalla energialla

Huntonin puukuitueristeet valmistetaan Norjan Gjövikissä puun jäännöspaloista ja -hakkeesta, joita ostamme paikallisilta ympäristösertifioiduilta sahoilta. Käytämme tuotannossamme nykyaikaisia laitteita, jotka käyvät uusiutuvalla energialla ja pitävät tuotannon kasvihuonekaasupäästöt alemmalla tasolla.

Nopeaa ja kustannustehokasta

Puukuidulla eristämällä voit säästää arvokasta työaikaa. Esimerkiksi avovinttiä pystytään täyttämään jopa 1 000 neliömetriä päivässä, kun käytetään Hunton Nativo® -puhalluseristettä. Näin saavutetaan moninkertainen työskentelynopeus käsin eristämiseen verrattuna. Puhallusurakoista huolehtivat Huntonin sertifioimat yhteistyökumppanit.

Tulevaisuuden valinta

Hunton käyttää ainoastaan PEFC™-sertifioiduista metsistä saatua kuusihaketta. Sertifiointi takaa, että metsiä hoidetaan kestävästi ja kasvun ylläpidosta pidetään huolta. Jokaista kaadettua puuta kohti istutetaan uusi taimi. Kun valitset materiaaliksi puun, teet tietoisen vihreän valinnan, joka vaalii luontoa.

Lue lisää Nativo Puukuitueristeestä näistä linkeistä: