Eristeiden vaihto on helppo tapa parantaa vanhan talon eristyskykyä

Julkaistu: 4. elokuun 2021    

Kouvolassa pääpaikkaansa pitävä, lämpöeristämiseen erikoistunut Ekoeriste Oy on yksi Huntonin valtuuttamista yhteistyökumppaneista. Hunton Nativo® Puukuitueriste, niin puhallus- kuin levyeristeenä, on kuulunut yrityksen tuotevalikoimaan jo viitisen vuotta. Käyttökohteita ovat olleet eteläisen Suomen uudisrakentamis- ja saneerauskohteet aina Uudeltamaalta Etelä-Savoon.

Eroon epäpuhtauksista ja lämmön karkaamisesta

Kun talvella pakkaset paukkuvat ja katonrajaan muodostuvat jääpuikot paljastavat lämpövuodot, on selvää, että yläpohja vaatii joko lisäeristettä, tai eristyskykynsä menettäneet eristeet vaihtamista. Ekoeriste Oy:n toimitusjohtaja Toni Salstolan mukaan eristeiden vaihto on hyvä keino parantaa vanhemman rakennuksen eristyskykyä ja tapa putsata samalla epäpuhtaudet vanhojen eristeiden mukana.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Sami Salstola ja Toni Salstola
– Oli kyse sitten lattiasta tai yläpohjasta, vanhat purueristeet poistetaan suurtehoimurilla ja uudet Hunton Nativo® Puukuitueristeet puhalletaan tilalle. Näin rakenne pysyy samanlaisena kuin alun perin on suunniteltu, mutta eristyskyky paranee, Salstola kertoo.

Lisäeristettävissä saneerauskohteissa Ekoeriste käyttää myös Hunton Tuulensuojalevyä.

– Sitä menee yleensä ulkoseinien lisäeristyksen yhteydessä, Salstola sanoo.

Laadukas ja tasalaatuinen tuote

Ekoeriste on toisen polven perheyritys, jolla on ammattitaitoa ja kokemusta eristysasennuksista jo vuodesta 1994 asti. Sillä voimavaralla – ja laadukkailla tuotteilla – eristystöitä on pystytty Salstolan mukaan tekemään laadukkaasti.

– Otimme Huntonin tuotteen valikoimiin puiseksi vaihtoehdoksi selluvillan rinnalle. Näimme sen tulevaisuuden tuotteena, jolla varmasti tulee olemaan kysyntää. Olemme huomanneet, että se on käytössä äärimmäisen laadukas tuote, ja siksi se on myös pysynyt valikoimassa. Mitä tunnetummaksi tuote tulee, sitä enemmän sitä osataan kysyä, kertoo Salstola.

 

Ekoeristeellä on myös paljon uudisrakentamiskohteita, joissa kaikki eristykset tehdään Hunton Nativo® Puukuitueristeillä. Salstola kertoo, että Huntonin puhallusurakoitsijana yhteistyö Huntonin kanssa toimii hyvin ja että Huntonin aluepäällikkö Miikka Rikman on yhteydessä lähes päivittäin.Tuoreinta tietoa ja kokemuksia tulee vaihdettua puolin ja toisin.

Huntonin puhallusvillan tärkeimpänä etuna Salstola mainitsee tasalaatuisuuden.

 

­– Tasalaatuisuus on tosi hyvä asia tuotteessa.

Puukuitueriste tehdään suoraan havupuusta kuiduttamalla, joten raaka-aine ei muutu. Huntonin tuote on puukuituna kantavaa, joten se ei myöskään painu ajan saatossa.

Puukuitu on joskus ainoa vaihtoehto

Joissain saneerauskohteissa luonnolliseen puuhun perustuva puukuitueriste voi olla myös Museoviraston vaatimuksena.

– Olemme vaihtaneet vanhoja purueristeitä Hunton Nativo Puukuitueristeeseen useissa Museoviraston suojelukohteissa ja Unescon maailmanperintökohteissa, kuten Suomenlinnan linnoitusrakennukset Helsingissä, Verlan tehdasmuseo Kouvolassa ja Håkansbolen kartanon Pehtorin talo Vantaalla, luettelee Toni Salstola.

Jos kiinnostuit puhallettavasta Hunton Nativo® Puukuitueristeestä tai haluat lisätietoa vanhojen eristeiden vaihtamisesta Huntonin puukuitueristeeseen, löydät lähimmän Hunton-urakoitsijasi täältä.