Hunton puhallettava puukuitueriste

Ympäristöystävällinen puukuidusta valmistettu puhallettava eriste

Huntonin puhallettava puukuitueriste on kaikentyyppisiin rakennuksiin sopiva nopea ja tehokas eristysratkaisu.

Miksi valita Huntonin puhallettava puukuitueriste:

  • Ympäristöystävällinen
  • Eriste pitää muotonsa, ei painu
  • Katkeamaton eristys
  • Kierrätettävä
  • Erinomainen lämmönvarastointikyky
  • Ei allergisoi

SINTEFin antama tuotesertifikaatti

Huntonin puhallettavalla puukuitueristeellä on Norjan rakennustutkimuskeskuksen (SINTEF Byggforsk) antama tuotesertifikaatti, joka antaa lisävarmuutta siihen, että eriste täyttää sille asetetut vaatimukset.

Palonkestävyys

Puukuitueristeen luontaisten ominaisuuksien ansiosta puukuitueriste hiiltyy palotilanteessa samalla tavalla kuin puu. Lisäksi eristeeseen on lisätty nitrogeenia ja fosforia (ammoniumfosfaattia) sisältävää luontaista palonestoainetta, joka tehostaa hiiltymisprosessia entisestään sitomalla eristettä ympäröivän hapen mahdollisen tulipalon aikana.

Mikään nykyisin hyväksytyistä eristetuotteista ei pala, minkä takia ne eroavat toisistaan vain sen suhteen, sulavatko vai hiiltyvätkö ne palotilanteessa.  Esimerkiksi mineraalivilla on valmistettu sulatusprosessin avulla, minkä takia se sulaa uudelleen altistuessaan korkeille lämpötiloille. Sen sijaan Hunton lämmöneriste hiiltyy ja kestää liekkejä huomattavasti pidempään.

Palonkestävyyttä onkin energia- ja ympäristönäkökohtien lisäksi syytä pitää hyvin merkittävänä tekijänä rakennusten eristeitä valittaessa.

Palotesti

Tässä videossa verrataan puukuitueristettä ja tavallista mineraalivillaa/lasivillaa keskenään.

Ympäristöystävällinen

Käyttämällä Huntonin puhallettavaa puukuitueristettä autat omalta osaltasi vähentämään hiilidioksidi- ja muita kasvihuonepäästöjä. Eriste valmistetaan kestävästi tuotetusta puusta ja on sataprosenttisesti kierrätettävää.

Luonnonmukainen materiaali vaikuttaa positiivisesti sisäilman laatuun ikä sen käsittely ärsytä ihoa. Huntonin puhallettava puukuitueriste on ekoystävällistä rakentamista suosivan valinta!

Puukuitueristeen valmistus on helppoa ja vaatii huomattavasti vähemmän energiaa kuin esimerkiksi mineraalivillan valmistus. Eristeen valmistuksessa käytetty puu on peräisin siitä osasta metsää, jota ei pystytä hyödyntämään tavallisina puumateriaaleina ja lankkuina.

Säästä työaikaa ja kustannuksia puhaltamalla eristettä seinään, kattoon ja lattiaan

Puukuitueristeen kitka on suurempi kuin mineraalivillan, mikä vähentää eristeen mahdollista painumista puhaltamisen jälkeen. Eristeen puhaltaminen rakennukseen säästää työaikaa huomattavasti käsin tehtävään eristykseen verrattuna. Tavallisessa erillistalossa eristämistyöhön kulunut aika saattaa lyhentyä jopa kahden päivän verran.

Tuleeko seinä- ja kattorakenteista paksumpia, jos niissä käytetään puukuitueristettä?

Seinistä ja katoista ei tule paksumpia, jos niissä päätetään käyttää puukuitueristettä mineraalivillan asemesta. Kun seinässä käytetään 250 mm:n ja katossa 450 mm:n puukuitueristettä, jotta teknisten edellytysten mukainen U-arvovaatimus Suomessa täyttyy.

Lämmönvarastointikyky

Suuren lämmönvarastointikapasiteetin ansiosta sisälämpötilat pysyvät talvella tasaisempina ja korkeampina ja kesällä tasaisempina ja viileämpinä.

Huntonin puhallettavan puukuitueristeen lämmönvarastointikapasiteetti massakiloa kohti on yli kaksi kertaa tavallista mineraalivillaeristettä (lasivilla ja kivivilla) parempi. Huntonin puukuitueristettä asennetaan kiloissa mitattuna jopa kolme kertaa enemmän kuin mineraalivillaa neliömetriä kohti, joten miellyttävän sisälämpötilan ylläpitoon ja tasaisena pitämiseen ympäri vuoden kuluu vain minimaalinen määrä energiaa.

Käytännössä lämmönvarastointikykyä voidaan verrata teholtaan vuolukivitakkaan, jossa lämpö varastoituu kiveen monen tunnin ajaksi tulen sammumisen jälkeen.

Tämä video osoittaa käytännössä selkeästi, kuinka hyvä puukuitueristeen lämmönvarastointikapasiteetti on mineraalivillaan verrattuna:

Mikä on puukuitueristeen lambda-arvo?

Hunton-puukuitueristeen lambda-arvo on 0,038 W/mK, mutta sen lämmönvarauskapasiteetti on yli kaksi kertaa suurempi kuin vuorivillan. Puukuidun lämpöhäviö on lämmönvarastointikapasiteetin ansiosta erittäin vähäinen, minkä seurauksena energiantarve on talvella pienempi ja lämpötilat pysyvät tasaisempina ja viileämpinä kesällä.

Ääntä vaimentava

Huntonin puhallettavalla puukuitueristeellä on materiaalina myös erinomaiset ääntä vaimentavat ominaisuudet.

Puukuidun suuri kilomääräinen osuus kuutiometriä kohti sekä kuitujen pehmeys merkitsevät, että eriste soveltuu hyvin äänen absorbointiin ja vaimentamiseen. Koska eriste puhalletaan lisäksi rakenteiden sisään, ei niihin jää haitallisia ilmataskuja ja halkeamia. Tämän ansiosta äänenvaimennus tehostuu entisestään.

Vähentää kondensoitumista

Kosteutta esiintyy aina sekä talon sisällä että sen ulkopuolella. Samalla tämä sisä- ja ulkopuolella oleva kostea ilma pyrkii aina tasaantumaan, joten kosteutta siirtyy jatkuvasti rakenteiden läpi.

Tämä siirtyvä kosteus saattaa tiivistyä asunnon seinä- tai kattoeristeeseen. Tämä johtuu muun muassa päivä- ja yölämpötilojen suurista vaihteluista ja rakennuksen sisä- tai ulkopuolelta tulevasta suuresta kosteuskuormituksesta (höyrynpaineesta).

Huntonin puhallettava puukuitueriste pystyy varastoimaan, siirtämään ja luovuttamaan kosteutta seinästä ja katosta jopa 10 kertaa tehokkaammin kuin tavallinen mineraalivilla. Tämä ominaisuus on tärkeä, koska Pohjolan ilmastossa lämpötilat muuttuvat nopeasti, minkä vaikutuksesta kosteuden tiivistymisvaara kasvaa.

Huntonin puhallettavan puukuitueristeen vakailla ja tiedossa olevilla rakenneominaisuuksilla voidaan vastata Pohjolan ankaran ilmaston ja suurten lämpötila- ja kosteusvaihtelujen tuomiin haasteisiin.

Tiedostonimi
Kategoria
Lataa
Tuotekortti puhallettava puukuitueriste
  • Tuotekortti
Puhallettava puukuitueriste

Puhallettava puukuitueriste

Hunton puhallettava puukuitueriste

Hunton puhallettava puukuitueriste

Hunton puhalluseriste

Hunton puhalluseriste

Hunton puhalluseriste

Hunton puhalluseriste