Puusta puukuiduksi

Paikallinen metsäteollisuus toimittaa tukkipuuta sahoille kahden tehtaamme ympäristöstä Gjøvikistä ja Skjervenistä. Sahat puolestaan toimittavat hakkeen meille. Näin voimme valmistaa tuotteemme läheltä saatavasta, luonnollisesta raaka-aineesta.

Julkaistu: 25. kesäkuu 2019    

Yhteinen tulevaisuutemme

Tiesitkö, että Nativo® Puukuitueriste – kuten myös huokoiset levyeristeemme – tuotetaan Norjan metsistä saatavasta hakkeesta? Paikallinen metsäteollisuus toimittaa tukkipuuta sahoille, jotka puolestaan toimittavat haketta tehtaillemme. Valmistamme tuotteemme siis läheltä saatavasta ja luonnollisesta raaka-aineesta. Hunton ja metsäteollisuus tekevät näin rinta rinnan työtä ilmaston hyväksi.

Puu on luonnon oma raaka-aine. Hunton valmistaa puukuitua hakkeesta, joka on peräisin ympäristösertifioiduista metsistä. Norjassa metsiä hoidetaan tiukkojen säädösten mukaisesti. Näin edistämme luonnon kiertokulkua.

Paras osa puusta käytetään rakennusmateriaaliksi, kun taas haketta käytetään puukuitueristeen valmistamiseen. Hake on vähiten arvostettu osa tukkipuuta – mutta ei kuitenkaan meille. Meille sahan jäännöstuote on resurssi, jonka muunnamme tuotteiksi. Näin pystymme osaltamme edistämään koko puun hyötykäyttöä luonnonmukaisella ja kestävällä tavalla.

Hiilijalanjälkemme on pieni, koska hyödynnämme raaka-aineena sisämaan metsiä. Lisäksi tuotteemme sitovat huomattavasti enemmän hiiltä kuin tuotannostamme aiheutuu hiilidioksidipäästöjä. Kokonaisuudessaan toimintamme siis varastoi enemmän kuin aiheuttaa päästöjä. Myönteinen vaikutuksemme hiilidioksidipitoisuuksiin osoittaa, että metsävarojen aktiivinen käyttö on osa ilmastoratkaisua.

 

Nativo® Puukuitueristeen edut:

  • Valmistettu uusiutuvasta raaka-aineesta
  • Pitää muotonsa, ei painu
  • Matalampi lämmönjohtavuus kuin muun tyyppisissä eristemateriaaleissa
  • Hyvät kosteudensiirto-ominaisuudet
  • Tasainen sisälämpötila – viileä kesällä, miellyttävä talvella
  • Ei ärsytä ihoa ja hengitysteitä, ei aiheuta ihottumaa
  • Ääntä eristävä
  • Uusiokäytettävä
  • Norjan rakennustutkimuskeskuksen (SINTEF Byggforsk) teknisesti hyväksymä

Puu on luonnollinen materiaali sekä sisälle että ulos, ja se luo luonnollisen sisäilman. Hyödyksi sekä luonnolle että sinulle. Ole fiksu, valitse uusiutuva materiaali.

Lue lisää Nativo® puhalluseristeestä ja Nativo®  levyeristeestä.
Löydä lähin Nativo® Puukuitueristeen jälleenmyyjäsi.