Hunton palkkaa tutkijan kartoittamaan puukuitueristeen käyttömahdollisuuksia

Luoteis-Norjaan Gjøvikiin avatussa Huntonin uudessa puukuitueristetehtaassa käynnistyy entistäkin kiivaampi tutkimus- ja kehitystyö, sillä tehtaassa tuotettavan uuden eristemateriaalin tuotekehitykseen ja -tutkimukseen on hankittu lisäresursseja. Tavoitteena on löytää yhä fiksumpia käyttömahdollisuuksia puukuitueristeelle.

Julkaistu: 8. huhtikuun 2019    

Huokoisten puukuitulevyjen kehitystyötä ja tuotantoa jatketaan Gjøvikin vanhassa tehtaassa samaan aikaan, kun kaikki Nativo® -puukuitueristeen tuotanto siirtyvät Skjervenin teollisuusalueelle maaliskuussa avattuun Huntonin uuteen tehtaaseen.

– Kun keskitytään arvonluomiseen ja tuotantoon, on luonnollista investoida lisää tutkimukseen ja kehitystyöhön, Huntonin tekninen johtaja Thomas Løkken sanoo.

Inger Gamme, Hunton

Tutkimus- ja tuotekehityksen insinööriksi on palkattu Inger Gamme. Gamme on aiemmin työskennellyt tutkimusyhteisö SINTEF Manufacturingissa. Huntonilla hän tulee olemaan tärkeässä roolissa pääasiassa puukuidusta valmistettujen ratkaisujen ja sovellusten kehitysprojekteissa, niin nykyisissä kuin tulevissakin.

– Huntonin ympäristöprofiili on hyvin selkeä ja pitkällä tähtäimellä keskitymme kestävään tuotekehitykseen.  Odotan innolla, että pääsen tekemään Huntonin asiakkaiden kodeista entistäkin parempia, Gamme kertoo.

Gamme on prosessitekniikan maisteri ja hän on väitellyt tohtoriksi saumattomista arvoketjuista. Lisäksi hänellä on kattava kokemus yritysmaailmasta sekä opetuskokemusta teknologiasta, laadunvalvonnasta ja tuotannonvalvonnasta Norjan teknillis-luonnontieteellisessä yliopistossa.

– Tavoitteena on tehdä tuotannosta entistä paremmin ympäristön huomioivaa ja ottaa käyttöön lisää kestäviä prosesseja, Gamme sanoo.

Gamme on jo aloittanut työnsä Huntonilla.

– Asiantuntemuksensa, pitkän ja laaja-alaisen tutkimus- ja työkokemuksensa myötä Gamme on arvokas vahvistus Huntonille ja mahdollistaa vahvemman keskittymisen tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Meillä on tulossa kiinnostavia uusia projekteja, ja odotamme innolla, että saamme hänet tiimiimme, Løkken toteaa.

 

Hunton

Hunton on yksi Pohjoismaiden johtavista puukuitueristeiden valmistajista. Huntonin ratkaisujen avulla asiakkaiden on helppo vastata rakennusteknisiin vaatimuksiin. Hunton on perustettu vuonna 1889 ja sillä on 110 työntekijää neljässä maassa. Huntonin tuotteet valmistetaan Norjan Gjøvikissä ja Ruotsin Olsforsissa. Suomessa toimii myynti- ja markkinointiorganisaatio. Yhtiön liikevaihto oli 50 miljoonaa euroa vuonna 2018.