Hunton rakentaa uuden puukuitueristetehtaan Norjan Gjøvikiin

Julkaistu: 7. lokakuun 2016    

Hunton Fiber AS on perustaa Gjøvikiin uuden tehtaan puukuitueristeen tuotantoa varten.

Norjan Gjøvikissa toimiva yritys on valmistanut pääasiassa puuhun ja puukuituun perustuvia rakennusmateriaaleja jo 127 vuotta.

– ”Investoimalla uuteen tuotantolaitokseen haluamme tarjota pääasiassa luonnon raaka-aineeseen perustuvan vaihtoehdon perinteisille eristeille”, toteaa Hunton Fiber AS:n toimitusjohtaja Arne Jebsen.

Tehdas rakennetaan Skjerven-yrityspuistoon Hunndalenissa

  • Investoinnin arvo on 100–120 milj. NOK
  • Tuotannon on tarkoitus alkaa viimeistään vuonna 2018
  • Samalla syntyy 40–60 uutta työpaikkaa
  • Käytämme jopa 70 000 m3 haketta vuodessa.

Muutos materiaaleissa

Eristeen teho perustuu pääasiassa puukuidun ainutlaatuisiin ominaisuuksiin sekä lämmöneristyksen että kosteudensiirto-ominaisuuksiensa osalta.

– ”Koska tuote on valmistettu hakkeesta, joka on paikallisesti tuotettua puutuotannon ylijäämämateriaalia, eristeemme ei ainoastaan edistä kodin hyvää sisäilmaa, vaan se myös pienentää CO2-jalanjälkeä”, sanoo Jebsen. ”Käyttämällä eristysaineena uusiutuvaan materiaaliin, kuten puuhun, perustuvaa eristettä, voi antaa tärkeän panoksen muutoksen suuntaan.”

Arvojemme mukaisesti

Huntonilla on pitkä historia puun ja puukuidun parissa.

– ”Haluamme olla luotettava valmistaja, joka on ajan tasalla nykyisten ja tulevaisuuden yhteiskunnallisten arvojen suhteen. Hallituksen päätös vahvistaa läsnäoloamme Gjøvikissä ja uusi ja moderni tuotantolaitos sisämaassa mahdollistaa sen, että voimme toimittaa puukuituun perustuvia eristemateriaaleja pohjoismaisille markkinoille”, sanoo Jebsen.

/ FAKTAA HUNTONISTA /

  • Perustettu vuonna 1889 Gjøvikissa
  • Pohjoismaiden johtava puukuitutuotteiden valmistaja ja myyjä
  • Pääkonttori Gjøvikissä Norjassa