Norjan pääministeri avasi innovatiivisen puukuitueristeen tuotantolaitoksen

Hunton on avannut paikallisesti tuotettua puukuitueristettä valmistavan tehtaan Norjan Gjøvikiin, joka sijaitsee Oslosta reilu sata kilometriä pohjoiseen. Tehtaan vihki käyttöön Norjan pääministeri Erna Solberg. 

Julkaistu: 13. maaliskuun 2019    

Pääasiassa puukuituun perustuvien rakennusratkaisujen markkinajohtaja Hunton on jo pitkään halunnut siirtää puukuitueristetuotannon kotimaahan Norjaan. Uuden tehtaan myötä Hunton tuo Pohjoismaiden markkinoille sataprosenttisesti Norjassa tuotetun puukuitueristeen.  

Hunton tehostaa tuotantoaparantaa teknologiaa ja tehokkuutta ja osoittaa, että on sekä mahdollista että kannattavaa valita tuotantomaaksi Norja. Tuotannon siirtäminen takaisin kotimaahan tekee tuotteesta entistäkin ympäristöystävällisemmän. Uusiutuva energia ja läheltä saatava raaka-aine tekevät tuotannosta ekologisempaa”, sanoi Norjan pääministeri Erna Solberg tehtaan avajaisissa pitämässä puheessaan. 

Gjøvikin kunnan tarjoamien olosuhteiden ansiosta Innlandetin alue soveltuu erinomaisesti teollisuuden toiminnalle. Innlandetin alueen olosuhteet ovat erinomaiset ensiluokkaisten norjalaisten tuotteiden tuotannolle, entistäkin vaativammalle pohjoismaiselle markkinallesanoo Huntonin toimitusjohtaja Arne Jebsen 

Uusi tehdas rakennettiin Huntonin tuotteista 

Yhteensä 3200 neliömetrin kokoisen, Skjervenin tehdasalueella sijaitsevan tuotantolaitoksen rakentaminen aloitettiin syksyllä 2016. Rakentamisessa käytettiin muun muassa massiivipuuta ja puukuitueristettä. Gjøvikipuukuitueristetehtaan avaaminen on merkittävä virstanpylväs sekä Huntonin 130-vuotisessa historiassa että norjalaisessa vientiteollisuudessa. Se tuo lisäarvoa koko Innlandetin alueelle. 

Yhtiön omistajina olemme suuressa vastuussa, emme pelkästään työntekijöillemme, naapureillemme, asiakkaillemme ja tavarantoimittajillemme, vaan myös tuleville sukupolville, sanoo Hunton Fiber AS:n hallituksen puheenjohtaja ja yrityksen osaomistaja Frederik W. Mowinckel.  

Tehtaan vuosituotantokapasiteetti on peräti 40 000 tonnia paikallisesti tuotettua puukuitueristemateriaalia, joka toimii sekä levyeristeenä että puhalluseristeenä. Pitkän aikavälin tavoitteena on saavuttaa 250300 miljoonan Norjan kruunun vuotuinen liikevaihto, kun täysi tuotantokapasiteetti on saavutettu. 

”Hallituksen tavoitteena on edistää kilpailukykyä ja tukea arvonmuodostusta ja innovaatiotoimintaa. Se auttaa kehittämään kestäviä ja ympäristöystävällisiä tuotteita ja ratkaisuja. Teollisuus luo lisäarvoa ja työpaikkoja”, sanoo Solberg. 

Lähellä tuotettu eristemateriaali 

Kun Nativo-puukuitueristeen tuotanto siirtyy Gjøvikiin, eristeelle myönnetään Huntonin oma ”Norwegian made” -laatumerkki. Se on osoitus siitä, että eristemateriaali on tuotettu norjalaisista metsistä peräisin olevasta puuhakkeesta, joka on uusiutuva ja paikallinen. Puukuitueriste ei myötävaikuta pelkästään hyvään sisäilmaan vaan myös pienempään hiilijalanjälkeen. 

Hunton on vaikuttavan 130-vuotisen taipaleensa aikana osoittanut luovuutta ja rohkeutta: Huntonilla kehitetään ja keksitään uusia tuotteita koko ajan. Se todistaa, että niille, joilla on uskallusta, riittää markkinoilla aina mahdollisuuksia, totesi Solberg avajaisissa onnitellessaan Huntonia ja Gjøvikin aluetta uudesta tehtaasta.

Katso video ja lue lisää Huntonin Nativo –puukuitueristeestä 

Lataa lehdistökuvia ja esitteitä. 

Hunton
Hunton on yksi Pohjoismaiden johtavista puukuitueristeiden valmistajista. Huntonin ratkaisujen avulla asiakkaiden on helppo vastata rakennusteknisiin vaatimuksiin. Hunton on perustettu vuonna 1889 ja sillä on 120 työntekijää neljässä maassa. Huntonin tuotteet valmistetaan Norjan Gjøvikissä ja Ruotsin Olsforsissa. Suomessa toimii myynti- ja markkinointiorganisaatio. Yhtiön liikevaihto oli 50 miljoonaa euroa vuonna 2018.