Hunton-talo, ”Talo Korea”, Kouvolan asuntomessut 2019

Julkaistu: 15. marraskuun 2019    

Kohde: Talo Korea

Rakentaja: Rakennusinsinööri ja yrittäjä Vesa-Matti Moilanen, Ramotec Oy, Kouvola

Talossa käytetyt Huntonin tuotteet:

Vesa-Matti on rakennusinsinööri ja yrittäjä, jonka yritys, Ramotec Oy, tarjoaa talopaketteja, joissa käytetään uudenlaista, lasista kattoelementtiratkaisua. Vesa-Matti päätti rakentaa talon perheelleen kotikaupunkinsa Kouvolan asuntomessualueelle, sillä asuntomessujen ajankohta sopi hienosti yhteen myös yrityksen tilanteen ja perheen elämäntilanteen kanssa. Mikä sen parempi tilaisuus antaa näkyvyyttä uusille kattoelementeille ja samalla tarjota vaimolle ja kolmelle lapselle turvallinen ja kosteusteknisesti toimiva ”hengittävä” koti.


Puhallettua Nativo-puukuitueristettä alapohjassa

Puurakentaminen alkoi kiinnostaa Vesa-Mattia rakennusinsinöörin opintojen aikana, ja opintojen edetessä käsitys puunrakentamisen eduista vahvistui sitä mukaa, kun tietämys sisäilmaongelmista kasvoi.

”Puuta pidetään terveellisenä rakennusmateriaalina, ja kun olimme päättäneet, että rakennetaan puusta, Huntonin eristeet sopivat ideaan hyvin.”

Oman talon suunnittelu Kouvolan Pioneeripuistoon alkoi jo alkuvuodesta 2015, ja Moilaset pääsivät muuttamaan taloon elokuussa 2019. Talon eristesuunnittelu tehtiin vuonna 2018 yhteistyössä Ekoeristeen kanssa, joka suositteli Huntonin tuotteita.


Hunton Silencio Thermo, keittiön lattia

Kun Vesa-Matti kyseli lisää ja sai kuulla lisää, ratkaisu oli nopeasti tehty:

”Yksi asia, joka ajoi käyttämään Huntonin tuotteita, oli se, että kun eristetään puukuitueristeellä, sisäpuolelle tulee Intello-höyrynsulkukangas, joka toimii täysin eri tavalla kuin perinteisen eristeen kanssa käytettävä rakennusmuovi. Niin saadaan hengittävää seinämateriaalia molempiin suuntiin.”


Ulkoseinät eristetty Nativo puhalluseristeellä + Hunton Intello-höyrynsulkukankaalla

Eristeammattilaisten suosituksen lisäksi Vesa-Matti piti Huntonin tuotteiden turvallisuudesta ja hengittävyydestä, ja etenkin puukuidun kyvystä hallita ja säädellä kosteutta.


Puukuituinen Nativo-levyeriste ja Fermacell-kuitukipsilevy

Ainoa asia, jota talossa ei lopulta eristetty puukuidulla, oli rakennuksen yläpohja, sillä sen mittoihin ei eristesuunnitteluvaiheessa enää pystytty vaikuttamaan.

”Pienellä palkkikorkeuden säädöllä katto olisi hyvin olisi voitu asentaa myös puukuitueristeellä. Silloin voisi sanoa, että koko talo on eristetty puukuitueristeellä”, Vesa-Matti harmittelee.