Hunton-talo, ”Talo Haltiatar”, Porin asuntomessut 2018

Julkaistu: 4. huhtikuun 2018    

Kohde: Talo Haltiatar, kohde no. 26

Rakentaja: Perhe Rouhikko

Porin Asuntomessujen 2018 kohde Talo Haltiatar on arkkitehti Marko Raiskin suunnittelema ekologinen ja yksilöllinen talo, jonka rakentamisessa on keskitytty erityisesti lapsiperheen toiminnallisuuteen sekä aistiystävälliseen asumiseen.

CLT-runkoisessa talossa sekä saunarakennuksessa on käytetty Huntonin vettähylkivää kyllästettyä Hunton Tuulensuojalevyä.

Hunton Nativo Puukuitueristettä on käytetty puhallusvillana sekä seinissä että yläpohjassa. Puhallusurakoinnista vastasi Lämpövilla Suomi Oy.

Alakerran väliseinissä käytettiin Fermacell Kuitukipsilevyä. 6-henkinen perhe halusi eristää harraste- ja yritystoimintaa varten tulevat tilat iskunkestävällä ja ääntä eristävällä kuitukipsilevyllä.

Väliseinien ääneneristävyyttä parannettiin entisestään käyttämällä Fermacell -seinärungon sisällä 50 mm Hunton Nativo lämmöneristelevyä.

 

Talo Haltiatar on myös asuntomessujen virallisten yhteistyökumppaneiden TM Rakennusmaailman sekä DEKO -lehden nimikkokohde. Talon rakennusvaiheita voi seurata molemmista lehdistä sekä somesta.

Klikkaa tästä rakentajaperheen blogiin.

http://www.facebook.com/TaloHaltiatar/

ja Instagram: talohaltiatar