6 syytä valita puukuidusta valmistettu tuulensuojalevy

Puupohjaiset rakennusmateriaalit ovat hyväksi sekä ympäristölle että rakennukselle. Tuulensuojatuotteemme Hunton Tuulensuojalevy™ on valmistettu lähialueella tuotetusta norjalaisesta puukuidusta, ja se soveltuu erinomaisesti pohjolan sääoloihin.

Hunton Tuulensuojalevy™ on valmistettu puuhakkeesta, jota saadaan Norjan Innlandetin-alueella toimivilta sahoilta. Puu on uusiutuva luonnonvara, joka rakennusmateriaalina käytettynä varastoi hiiltä jatkuvasti. Tämä onkin yksi syistä, joiden takia aktiivinen metsä- ja puuteollisuus nostetaan nykyisin yhä useammin esiin keinona vaikuttaa kasvihuonepäästöjen vähentämiseen.

– Puuhake on Huntonin tärkein raaka-aine. Käyttämämme hake on peräisin kuusista, jotka ovat saaneet kasvaa suuriksi ja vahvoiksi Norjan Innlandetin alueen metsissä. Suurin osa tukkipuusta käytetään puutavaraksi, ja uloimmasta osasta tehdään haketta.

Hake toimitetaan Gjøvikin tehtaillemme, missä se kuidutetaan puukuiduksi, kertoo Huntonin tekninen päällikkö Thomas Løkken.

6 syytä valita Hunton Tuulensuojalevy™

Hunton on myynyt 70-luvulta lähtien jo yli 250 miljoonaa neliömetriä Hunton Tuulensuojalevyä™ Pohjoismaiden markkinoille.

Tässä kuusi syytä, miksi Norjan myydyimmästä tuulensuojalevystä on tullut ykkösvalinta myös monelle suomalaiselle rakennusalan ammattilaiselle:

1. Helppo asentaa

Hunton Tuulensuojalevy™ on hengittävä, diffuusioavoin tuulensuoja, jonka asentaminen on helppoa ja tehokasta, ja jota on saatavilla eri paksuisina levyinä.

2. Sd-arvo on 0,2

Tuulensuojalevyn diffuusiovastusluku eli sd-arvo on 0,2. Kun tuote on tämän lisäksi diffuusioavoin, se hengittää erittäin hyvin.

3. Uusiutuvasta raaka-aineesta

Tuulensuojalevymme valmistetaan Norjan Gjøvikissä käyttäen raaka-aineena saman alueen metsistä peräisin olevaa haketta. Hunton käyttää sahojen jäännöspaloja ja muuttaa hakkeen edelleen tuotteiksi, minkä ansiosta koko tukkipuu tulee hyödynnettyä kestävällä tavalla. Jokaista kaadettua puuta kohti istutamme uuden tilalle.

4. Estää kondenssivauriot

Tuulensuojalevymme kykenevät hallitsemaan kosteutta ja vähentämään kondenssivaurioiden syntymistä. Kyllästettyjen puukuitujen ansiosta tuulensuojalevymme sietävät kosteutta erityisen hyvin.

5. Hyvät eristysominaisuudet

Tuotteemme vähentää kylmäsiltojen syntymistä ja eristää samalla erinomaisesti, sillä Huntonin tuulensuojalevyllä on lisäeristäviä ominaisuuksia. 12 millimetrin paksuinen Hunton Tuulensuojalevy vastaa eristävyydeltään noin 10:tä millimetriä mineraalivillaa. Se madaltaa rakennuksen U-arvoa, mikä puolestaan helpottaa matalaenergiataloihin ja passiivitaloihin sovellettavien tiukkojen vaatimusten saavuttamista.

6. Vinotukia ei tarvita

Huntonin tuulensuojalevy on tuulitiivis levy, joka jäykistää rungon. Tämä helpottaa rakennusprojektia, sillä vinotukia ei tarvita.

Miksi puupohjaisia materiaaleja suositellaan?

Luonnonmukaisilla rakennusmateriaaleilla, kuten puulla, on monia hyviä puolia. Siitä syystä puupohjaisten rakennusmateriaalien käyttö kasvaa tasaisesti. Puukuitupohjaiset rakennusmateriaalit ovat fiksu valinta monesta syystä:

  • Kosteudenhallinta: Puumateriaalit edistävät hyvää kosteusdynamiikkaa. Puu kykenee hallitsemaan kosteutta, vähentää kondenssivaurioita ja hengittää
  • Varastoi ja luovuttaa lämpöä: Puukuidun ansiosta kotona on talvella mukavan lämmintä ja kesällä viileää. Tämä johtuu puun termisestä massasta, joka varastoi lämpöä ja luovuttaa sitä hiljalleen.
  • Uusiutuva: Puu on uusiutuva ja luonnollinen raaka-aine. Puupohjaisten materiaalien käytöllä voi olla myönteisiä vaikutuksia luontoon ja ympäristöön.

Haluatko kuulla lisää? Tutustu Huntonin puukuituisten rakennusmateriaalien valikoimaan.