6 syytä valita puukuituun perustuva tuulensuojalevy

Puupohjaiset rakennusmateriaalit ovat hyväksi sekä ympäristölle että rakennukselle. Puukuituun perustuva tuulensuojatuotteemme Hunton Tuulensuojalevy™ on ollut Pohjoismaiden markkinoiden johtava puukuitutuote 70-luvulta lähtien.

Hunton Tuulensuojalevy™ on valmistettu pääasiassa puuhakkeesta, jota saadaan Norjan Innlandetin alueella toimivilta sahoilta. Puu on uusiutuva luonnonvara, joka rakennusmateriaalina käytettynä varastoi hiiltä jatkuvasti. Tämä onkin yksi syistä, joiden takia aktiivinen metsäteollisuus ja puun käyttö nostetaan nykyisin yhä useammin esiin keinona vähentää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta.

– Puuhake on Huntonin tärkein raaka-aine. Käyttämämme hake on peräisin kuusista, jotka ovat saaneet kasvaa suuriksi ja vahvoiksi Norjan Innlandetin metsissä. Suurin osa tukkipuusta käytetään puutavaraksi, ja uloimmasta osasta tehdään haketta.

Hake toimitetaan Gjøvikin tehtaillemme, missä se kuidutetaan puukuiduksi, kertoo Huntonin tekninen päällikkö Thomas Løkken.

6 syytä valita Hunton Tuulensuojalevy™

Hunton on myynyt 70-luvulta lähtien jo yli 250 miljoonaa neliömetriä Hunton Tuulensuojalevyä™ Pohjoismaiden markkinoille.

Tässä kuusi syytä, miksi Norjan myydyimmästä tuulensuojalevystä on tullut ykkösvalinta myös monelle suomalaiselle rakennusalan ammattilaiselle:

1. Helppo asentaa

Hunton Tuulensuojalevy™ on hengittävä, diffuusioavoin tuulensuoja, jonka asentaminen on helppoa ja tehokasta, ja jota on saatavilla eri vahvuisina levyinä.

2. Sd-arvo on 0,2

Tuulensuojalevyn vesihöyryn läpäisevyys eli sd-arvo on 0,2. Kun tuote on tämän lisäksi diffuusioavoin, se hengittää erittäin hyvin.

3. Uusiutuvasta raaka-aineesta

Tuulensuojalevymme valmistetaan Norjan Gjøvikissä käyttäen raaka-aineena saman alueen metsistä peräisin olevaa puuhaketta. Hunton hyödyntää sahojen toiminnasta syntyviä puun jäännöspaloja ja muuttaa niistä tehdyn hakkeen edelleen tuotteiksi. Näin koko tukkipuu tulee hyödynnettyä mahdollisimman hyvin. Jokaista kaadettua puuta kohti istutamme uuden tilalle.

4. Hyvä kosteudenhallinta

Tuulensuojalevyillämme on hygroskoppisia ominaisuuksia, eli ne sitovat ja luovuttavat kosteutta sitä mukaa, kun ilman suhteellinen kosteus muuttuu.

5. Hyvät eristysominaisuudet

Tuotteemme vähentää kylmäsiltojen syntymistä ja eristää samalla erinomaisesti, sillä tuulensuojalevyllä on lisäeristäviä ominaisuuksia. 12 millimetrin paksuinen Hunton Tuulensuojalevy vastaa eristävyydeltään noin 10:tä millimetriä mineraalivillaa. Se madaltaa rakennuksen U-arvoa, mikä puolestaan helpottaa matalaenergiataloihin ja passiivitaloihin sovellettavien tiukkojen vaatimusten saavuttamista.

6. Vinotukia ei tarvita

Huntonin tuulensuojalevy on tuulijäykkä levy, joka jäykistää rungon. Tämä helpottaa rakennusprojektia, sillä vinotukia ei tarvita.

Tekninen hyväksyntä

Hunton Tuulensuojalevy on saanut puolueettoman norjalaisen tutkimuskeskuksen SINTEF Byggforskin teknisen hyväksynnän ja VTT:n sertifikaatin nro VTT-713-06.

 

Miksi puupohjaisia materiaaleja suositellaan?

Luonnonmukaisiin raaka-aineisiin, kuten puuhun perustuvilla rakennusmateriaaleilla on monia hyviä puolia. Niiden käyttäminen on fiksu valinta muun muassa seuraavista syistä.

  • Hygroskooppisuus: Puu on hygroskoopinen materiaali. Hygroskooppisuuden ansiosta Hunton Tuulensuojalevyt sitovat ja luovuttavat kosteutta ilman suhteellisen kosteuden mukaan.
  • Uusiutuva: Puu on uusiutuva ja luonnollinen luonnonvara. Kaikki tuotannossa käyttämämme puu on peräisin 100-prosenttisesti PEFC™-sertifioiduista metsistä.

Haluatko kuulla lisää? Tutustu Huntonin puukuituun perustuvien rakennusmateriaalien valikoimaan.