6 syytä valita puukuituun perustuva tuulensuojalevy

Puupohjaiset rakennusmateriaalit ovat hyväksi sekä ympäristölle että rakennukselle. Huntonin puukuituun perustuva Tuulensuojalevy™ on ollut Pohjoismaiden markkinoiden johtava tuote 70-luvulta lähtien. Tässä artikkelissa kerromme, miksi sinun kannattaa harkita puukuituista tuulensuojalevyä.

Hunton Tuulensuojalevy™ on valmistettu pääasiassa puuhakkeesta, jota saadaan Huntonin Norjassa sijaitsevan tehtaan läheisyydessä toimivilta sahoilta. Puu on uusiutuva luonnonvara, joka rakennusmateriaalina käytettynä varastoi hiiltä jatkuvasti. Tämä onkin yksi syistä, joiden takia aktiivinen metsäteollisuus ja puun käyttö nostetaan nykyisin yhä useammin esiin yhtenä keinona vähentää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta.

– Puuhake on Huntonin tärkein raaka-aine. Käyttämämme hake on peräisin kuusista, jotka ovat saaneet kasvaa suuriksi ja vahvoiksi. Suurin osa tukkipuusta käytetään puutavaraksi, ja uloimmasta osasta saadaan haketta.

Hake toimitetaan tehtaillemme, missä se kuidutetaan puukuiduksi, kertoo Huntonin tekninen johtaja, Thomas Løkken.

6 syytä valita Hunton Tuulensuojalevy™

Hunton on myynyt 70-luvulta lähtien jo yli 250 miljoonaa neliömetriä Hunton Tuulensuojalevyä™ Pohjoismaiden markkinoilla.

Tässä kuusi syytä, miksi Norjan myydyimmästä tuulensuojalevystä on tullut ykkösvalinta myös monelle suomalaiselle rakennusalan ammattilaiselle:

1. Helppo asentaa

Hunton Tuulensuojalevy™ on hengittävä, diffuusioavoin tuulensuoja, jonka asentaminen on helppoa ja tehokasta. Tuulensuojalevyä on saatavilla 12 mm:n, 19 mm:n ja 25 mm:n paksuisena.

2. Sd-arvo on 0,2

Tuulensuojalevyn vesihöyryn läpäisevyys eli sd-arvo on 0,2. Kun tuote on tämän lisäksi diffuusioavoin, se hengittää erittäin hyvin.

3. Uusiutuvasta raaka-aineesta

Tuulensuojalevymme valmistetaan Huntonin omalla tehtaalla käyttäen raaka-aineena lähialueen metsistä peräisin olevaa puuhaketta. Hunton hyödyntää tuotannossaan sahateollisuuden sivutuotteena syntyvää puuhaketta ja kuiduttaa hakkeen puukuiduksi.  Näin toimiessamme koko tukkipuu tulee hyödynnettyä mahdollisimman hyvin. Jokaista kaadettua puuta kohti istutetaan uusi taimi tilalle.

4. Hyvä kosteudenhallinta

Tuulensuojalevyillämme on hygroskoppisia ominaisuuksia, eli ne sitovat ja luovuttavat kosteutta sitä mukaa, kun ilman suhteellinen kosteus muuttuu.

5. Hyvät eristysominaisuudet

Tuotteemme vähentää kylmäsiltojen syntymistä ja toimii tuulensuojan lisäkisi eristeenä. 12 millimetrin paksuinen Hunton Tuulensuojalevy vastaa eristävyydeltään noin 10:tä millimetriä mineraalivillaa. Se madaltaa rakennuksen U-arvoa, mikä puolestaan helpottaa matalaenergiataloihin ja passiivitaloihin sovellettavien tiukkojen vaatimusten saavuttamista.

6. Vinotukia ei tarvita

Huntonin tuulensuojalevy on tuulijäykkä levy, joka jäykistää rungon. Tämä helpottaa rakennusprojektia, sillä vinotukia ei tarvita.

Tekninen hyväksyntä

Hunton Tuulensuojalevy on saanut puolueettoman norjalaisen tutkimuskeskuksen SINTEF Byggforskin teknisen hyväksynnän ja VTT:n sertifikaatin nro VTT-713-06.

 

Miksi puupohjaisia materiaaleja suositellaan?

Luonnonmukaisilla raaka-aineilla, kuten puuhun perustuvilla rakennusmateriaaleilla, on monia hyviä puolia. Niiden käyttäminen on viisas valinta muun muassa seuraavista syistä:

  • Hygroskooppisuus: Puu on hygroskoopinen materiaali. Hygroskooppisuuden ansiosta Hunton Tuulensuojalevyt sitovat ja luovuttavat kosteutta ilman suhteellisen kosteuden mukaan.
  • Uusiutuva: Puu on uusiutuva ja luonnollinen raaka-aine. Kaikki tuotannossa käyttämämme puu on peräisin 100-prosenttisesti PEFC™-sertifioiduista metsistä.Sertifiointi takaa, että metsiä hoidetaan kestävästi ja kasvun ylläpidosta pidetään huolta.

Haluatko kuulla lisää? Tutustu Huntonin puukuituun perustuvien rakennusmateriaalien valikoimaan.