6 syytä valita puukuidusta valmistettu tuulensuojalevy

Puupohjaiset rakennusmateriaalit ovat hyväksi sekä ympäristölle että rakennukselle. Tuulensuojatuotteemme Hunton Tuulensuojalevy™ on ollut pohjoismaisten markkinoiden johtava puukuitutuote 70-luvulta lähtien.

Hunton Tuulensuojalevy™ on valmistettu pääasiassa puuhakkeesta, jota saadaan Norjan Innlandetin alueella toimivilta sahoilta. Puu on uusiutuva luonnonvara, joka rakennusmateriaalina käytettynä varastoi hiiltä jatkuvasti. Tämä onkin yksi syistä, joiden takia aktiivinen metsäteollisuus ja puun käyttö nostetaan nykyisin yhä useammin esiin keinona vaikuttaa kasvihuonepäästöjen vähentämiseen.

– Puuhake on Huntonin tärkein raaka-aine. Käyttämämme hake on peräisin kuusista, jotka ovat saaneet kasvaa suuriksi ja vahvoiksi Norjan Innlandetin alueen metsissä. Suurin osa tukkipuusta käytetään puutavaraksi, ja uloimmasta osasta tehdään haketta.

Hake toimitetaan Gjøvikin tehtaillemme, missä se kuidutetaan puukuiduksi, kertoo Huntonin tekninen päällikkö Thomas Løkken.

6 syytä valita Hunton Tuulensuojalevy™

Hunton on myynyt 70-luvulta lähtien jo yli 250 miljoonaa neliömetriä Hunton Tuulensuojalevyä™ Pohjoismaiden markkinoille.

Tässä kuusi syytä, miksi Norjan myydyimmästä tuulensuojalevystä on tullut ykkösvalinta myös monelle suomalaiselle rakennusalan ammattilaiselle:

1. Helppo asentaa

Hunton Tuulensuojalevy™ on hengittävä, diffuusioavoin tuulensuoja, jonka asentaminen on helppoa ja tehokasta, ja jota on saatavilla eri paksuisina levyinä.

2. Sd-arvo on 0,2

Tuulensuojalevyn diffuusiovastusluku eli sd-arvo on 0,2. Kun tuote on tämän lisäksi diffuusioavoin, se hengittää erittäin hyvin.

3. Uusiutuvasta raaka-aineesta

Tuulensuojalevymme valmistetaan Norjan Gjøvikissä käyttäen raaka-aineena saman alueen metsistä peräisin olevaa haketta. Hunton käyttää sahojen jäännöstuotetta ja muuttaa hakkeen edelleen tuotteiksi, minkä ansiosta koko tukkipuu tulee hyödynnettyä mahdollisimman hyvin. Jokaista kaadettua puuta kohti istutamme uuden tilalle.

4. Voi auttaa kosteudenhallinnassa

Tuulensuojalevymme perustuu puukuituun, joka hygroskooppisten ominaisuuksiensa ansiosta voi auttaa hallitsemaan kosteutta ja vähentämään kosteusvaurioita.

5. Hyvät eristysominaisuudet

Tuotteemme vähentää kylmäsiltojen syntymistä ja eristää samalla erinomaisesti. 12 millimetrin paksuinen Hunton Tuulensuojalevy vastaa eristävyydeltään noin 10:tä millimetriä mineraalivillaa. Se madaltaa rakennuksen U-arvoa, mikä puolestaan helpottaa matalaenergiataloihin ja passiivitaloihin sovellettavien tiukkojen vaatimusten saavuttamista.

6. Vinotukia ei tarvita

Huntonin tuulensuojalevy on tuulitiivis levy, joka jäykistää rungon. Tämä helpottaa rakennusprojektia, sillä vinotukia ei tarvita.

Miksi puupohjaisia materiaaleja suositellaan?

Luonnon raaka-aineisiin, kuten puuhun, perustuvilla rakennusmateriaaleilla on monia hyviä puolia:

  • Voi auttaa kosteudenhallinnassa: Puumateriaalit voivat edesauttaa hyvää kosteusdynamiikkaa. Puu voi auttaa hallitsemaan kosteutta ja vähentämään kosteusvaurioita.
  • Varastoi ja luovuttaa lämpöä: Puukuidun ansiosta kotona on talvella mukavan lämmintä ja kesällä viileää. Tämä johtuu puun termisestä massasta, joka varastoi lämpöä ja luovuttaa sitä hiljalleen.
  • Uusiutuva: Puu on uusiutuva luonnonvara, joten sen käytöllä voi olla myönteisiä vaikutuksia ympäristöön.

Haluatko kuulla lisää? Tutustu Huntonin puukuituun perustuvien rakennusmateriaalien valikoimaan.