1700-luvun hirsitalo eristettiin puukuidulla

Julkaistu: 19. elokuun 2022    

Magnus ja Sofia Hellström ostivat 1700-luvun lopun hirsitalon Bråbyn kylästä, Ruotsin Smålandista. Kun tuli ullakkoremontin aika, he päätyivät Huntonin puukuitueristeeseen.

Kyllä, kiitos! Haluan mielelläni ilmaisen konsultaation ja tarjouksen puhallusurakasta – täysin sitoumuksetta. Täytä lomake.

– Vanhassa talossa meille on ollut tärkeää käyttää materiaaleja, jotka sopivat talon henkeen ja historiaan. Koska talomme on puutalo, olemme halunneet käyttää remontoinnissa mahdollisimman paljon puuta. Meille on myös ollut tärkeää löytää pitkäikäinen ja kestävä ratkaisu, kertoo Magnus Hellström tavatessamme koko perheen kotona Bråbyssä.

Magnus ja Sofia esittelevät meille ullakon ja näyttävät, kuinka pitkälle he ovat edenneet remonttihommissa. Hiljattain uusitun puulattian alle on puhallettu Hunton Nativo® puhalluseristettä ja seinät on eristetty Nativo® levyeristeellä.

Haluatko ilmaisen konsultaation ja tarjouksen puhallusurakasta täysin sitoumuksetta? Täytä lomake sivun alaosassa.

– Puhallusurakan meillä hoiti Wederslöf Byggnadsvård niminen yritys. He laittoivat auton parkkiin talon eteen, vetivät puhallusletkun talolle ja hoitivat homman. Urakka eteni todella nopeasti ja helposti, Sofia Hellström kertoo.

– Huntonin puukuitueristeellä remontointi on tuntunut turvalliselta. Lapset ovat voineet liikkua vapaasti samassa huoneessa, jota remontoimme. Ei ole ollut vaaraa, että eriste ärsyttää ja kutittaa heitä, Sofia selittää.

Hellströmit ovat esitelleet ullakon ja vinkanneet puukuitueristeen eduista muutamalle ystävälle, jotka ovat myös päätyneet eristämään Huntonilla.

– Me olemme todella tyytyväisiä valintaamme. Mielestämme olemme saaneet paremman sisäilman ja vähemmän kondenssia, Magnus sanoo.

Kysyttäessä, miten perhe haluaa neuvoa muita, jotka harkitsevat lisäeristämistä, Magnus vastaa:

– Suunnittele projekti kunnolla ennen aloittamista ja hae tietoa materiaaleista, joita haluat käyttää.

Lue lisää, miten voit alentaa sähkönkulutusta lisäeristämällä.

Haluatko ilmaisen konsultaation ja tarjouksen puhallusurakasta täysin sitoumuksetta? Täytä lomake sivun alaosassa.

FAKTA:

Smålandin projektissa käytetyt Hunton-tuotteet:

Hunton Nativo®  Puukuitueriste, sekä puhalluseriste että 95 mm levyeriste, Hunton Tuulensuojalevy™ 19 mm.

Hunton Nativo® Puukuitueriste

Hunton Nativo® Puukuitueriste perustuu pääasiassa puukuituun. Sen valmistamiseen käyttämämme kuusihake on peräisin Norjan ympäristösertifioiduista metsistä. Levyeriste on muotonsapitävä ja sillä on hyvät kosteudenhallintaominaisuudet. Levyeristeellä on hyvä lämmönvarastointikyky ja se eristää ääntä tehokkaasti. Levyeristettä voidaan käyttää niin kattoon, seiniin kuin lattiaan. Puhalluseriste mahdollistaa saumattoman eristämisen ilman liitoksia ja yhteensovittelua, puhallusurakka on nopea ja kustannustehokas menetelmä kaiken tyyppisiin rakennuskohteisiin. Myös puhalluserite sopii sekä seinään, kattoon että lattiaan.

Hunton Tuulensuojalevy™

Hunton Tuulensuojalevy suojaa taloa kosteudelta, vedolta ja pakkaselta. Tuulensuojalevyä on helppo käsitellä ja työstää, se eristää hyvin ja vähentää ns. kylmäsiltojen syntymistä. Tuulensuojalevyjen pääraaka-aine on Norjan ympäristösertifioiduista metsistä peräisin oleva kuusihake, joka on uusiutuva ja luonnollinen raaka-aine.

Varaa aika ilmaiseen konsultaatioon