Lisäeristämällä voit alentaa sähkönkulutusta ja lisätä asumismukavuutta

Julkaistu: 1. syyskuun 2022    

Lisäeristys on yksi tehokkaimmista toimenpiteistä, jolla voit alentaa sähkönkulutusta ja samalla lisätä kodin, mökin tai liikerakennuksen asumismukavuutta.

Suurimman hyödyn saavutat eristämällä rakennuksen ylä- ja alapohjat. Ensimmäiset 20 cm ovat lisäeristämisessä tärkeimmät sähkön säästön kannalta.

Kyllä, kiitos! Haluan mielelläni ilmaisen konsultaation ja tarjouksen puhallusurakasta – täysin sitoumuksetta. Täytä lomake.

Enova on Norjan valtion omistama yritys, joka vastaa vihreän energiantuotannon ja kulutuksen edistämisestä. Enova on kartoittanut, mitkä toimenpiteet ovat sähkönsäästön kannalta tehokkaimpia suhteessa kustannuksiin:

  • Kylmän ullakon eristys.
  • Seinien eristys – varsinkin julkisivuremontin yhteydessä.
  • Puhallusvillalla eristys – onteloiden täyttö tiiviisti.
  • Kellarin tai rossipohjan lisäeristys. Asunnoissa, joissa kellaria ei lämmitetä, on lattian eristys erityisen tärkeää.

Haluatko ilmaisen konsultaation ja tarjouksen puhallusurakasta täysin sitoumuksetta? Täytä lomake sivun alaosassa.

Energiansäästö vaihtele talosta toiseen ja siihen vaikuttaa moni eri tekijä. Lisäeristämällä voi kuitenkin säästää useita satoja euroja vuodessa ja paljon enemmänkin silloin kun sähkön hinta on erityisen korkealla.

Ota talon erityispiirteet huomioon

Mikäli suunnittelet omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon eristämistä, kannattaa ottaa huomioon, miten talo on rakennettu ja mitä materiaaleja siinä on käytetty. Puurakenteisille taloille suosittelemme puukuitueristettä. Näin tehtäessä talossa käytetyt materiaalit toimivat hyvin yhteen.

Nativo® Puukuitueriste pitää rakennuksen lämpimänä talvella ja vähentää auringon lämpövaikutusta sisätiloissa kesällä. Koska Nativo on valmistettu puukuidusta, sillä on myös muita hyviä ominaisuuksia:

  • Hygroskooppiset ominaisuudet. Tämä tarkoittaa sitä, että puukuitueriste sitoo ja vapauttaa kosteutta ilman suhteellisesta kosteudesta riippuen. Puukuitueristeen kanssa voidaan käyttää kosteutta ohjaava höyrynsulkukangasta. Sillä on suhteellisen ilmankosteuden mukaan muuttuva vesihöyryn diffuusiovastus. Tällä tavalla varmistetaan, että kosteus haihtuu huoneen sisällä ja myös edistetään ylimääräisen ja ei-toivotun kosteuden nopeampaa kuivumista.
  • Ääntä vaimentavat ominaisuudet. Puukuitueristeellä on suuren tiheytensä ansiosta erittäin hyvät äänenvaimennusominaisuudet.

Huntonin lähettiläät kertovat, miksi he suosivat ja suosittelevat puukuitueristettä. Lue lisää.

Milloin kannattaa valita puhalluseriste?

Huntonin puukuitueristettä on saatavana sekä perinteisenä eristelevynä että puhallusvillana. Puhallusurakka on nopea ja tehokas menetelmä kaikenlaisille rakennuksille, erityisesti silloin kun eristetään suuria alueita sekä ulkoseinissä, alapohjassa, välipohjassa että yläpohjassa.

Haluatko ilmaisen konsultaation ja tarjouksen puhallusurakasta täysin sitoumuksetta? Täytä lomake sivun alaosassa.

Urakoitsija säästää arvokasta työaikaa käyttämällä Hunton Nativo® puhalluseristettä. Ullakon eristystöissä voidaan esimerkiksi eristää jopa 1000 m2 päivässä. Työ sujuu huomattavasti nopeammin kuin eristelevyillä eristettäessä. Puhallettaessa ei myöskään tarvitse huolehtia varastoinnista, eikä käsitellä ylimääräisiä eristelevypaloja tai jätettä.

Puhalluseristeen käyttö on kätevää myös silloin, kun eristetään rakenteita, joissa palkkien välit eivät ole samankokoisia sekä rakennuksissa, joissa on monia hankalia kulmia. Näissä tapauksissa on usein hankalaa ja aikaa vievää eristää levyillä, kun taas puhaltamalla saadaan nopeasti kaikki kolot ja kulmat täytettyä.

Huntonin valtuutetut puhallusurakoitsijat suorittavat puhalluseristystä koko Suomessa.

Hellströmit lisäeristivät 1700-luvun hirsitalonsa Huntonin puukuitueristeellä.Lue artikkeli.

Varaa aika ilmaiseen konsultaatioon