Hunton Katto

Tehokas kokonaisratkaisu katon rakentamiseen

Hunton Katto -rakenneratkaisu

Hunton Katto on katon rakentamisen kokonaisratkaisu. Siihen kuuluu muun muassa 18/25 mm:n paksu Hunton Sarket aluskate, jonka kosteudensitomiskyky on markkinoiden paras.

Mitä etua Huntonin tuotteista rakennettu katto tarjoaa?

Hunton Katto on tehokas kokonaisratkaisu katon rakentamiseen. Katossa käytetään yksinomaan puukuitutuotteita, mikä tehostaa kosteudensiirtoa. Tämä puolestaan pienentää kosteusvaurioiden riskiä.

Erittäin hyvä lämmönvarastointikapasiteetti

Hunton Katto -rakenneratkaisussa on käytetty muun muassa Hunton Nativo Puukuitueristettä. Hunton Nativo Puukuitueristeen lämmönvarastointikapasiteetti on kaksi kertaa suurempi kuin mineraalivillan. Tämän ansiosta sisälämpötila pysyy tasaisempana ulkolämpötilojen heilahdellessa.

Markkinoiden paras kosteudensitomiskyky

Viime vuosina on koettu pitkiä kovia pakkasjaksoja. Erityisesti juuri pakkaskausien aikana aluskatteen sisäpuolelle muodostuu kondenssivettä, huurretta ja jäätä. Sään äkillisen lauhtumisen seurauksena huurre ja jää sulavat ja syntyy vesivuotoja.

Tärkeimmät kondensoitumista ja veden tippumista ehkäisevät ominaisuudet ovat vesihöyrynvastus ja kyky varastoida kondenssivettä. Materiaalin vesihöyrynvastus ilmoitetaan yleensä sd-arvona.  Sd-arvo kuvaa materiaalin vesihöyrynvastusta vastaavan seisovan ilmakerroksen paksuutta.

Kondenssiveden imukyky ilmoitetaan sinä kondenssiveden kg/m2-määränä, jonka aluskate pystyy sitomaan, ennen kuin siitä alkaa tippua vettä.  Hunton aluskatteen  kyky imeä kondenssivettä on markkinoiden paras, 1,3 kg/m2. Vertailun vuoksi voidaan mainita, että kalvotuotteiden vastaava luku on noin 0,4 kg/m2.

Hunton Katto -rakenneratkaisun muodostavat Hunton aluskate ja Hunton Nativo levyeriste sekä Hunton Nativo puhalluseriste.

 

Hunton Katto

Hunton Katto