Nativo Puukuitueriste on uskottava tuote, jolla on erinomainen leikattavuus

Julkaistu: 3. syyskuun 2021    

PolarHouse Oy on Keminmaalla sijaitseva talotehdas, joka valmistaa puuverhottuja suurelementtitaloja sekä omakotiasumiseen että vapaa-ajan käyttöön. Pystyrunkoisen seinäelementin ulko- ja sisäpinta ovat jykevää hirsipaneelia, ja asiakas voi halutessaan valita seinän eristemateriaaliksi Huntonin Nativo Puukuitueristeen.  Puukuitueristeellä eristetyn PolarHousen myyntivalttina on hengittävä seinärakenne, jossa ulkoseinä on massiivihirsitalosta poiketen lämmin ja valmiusasteeltaan pidemmälle viety.

Hengittävä seinärakenne

PolarHouse otti Huntonin puukuitueristeen talojensa eristevaihtoehdoksi reilut 4 vuotta sitten. Toimitusjohtaja Jussi Kaupin mukaan kodin rakenteiden hengittävyys on viime vuosina noussut etenkin omakotiasiakkaiden kohdalla yhä isompaan rooliin, joten yritys haluaa tarjota toimivan vaihtoehdon hengittävyyttä arvostaville asiakkaille. Seinäelementeissä käytettiin ja kokeiltiin alun perin muitakin hengittävästä materiaalista valmistettuja eristeitä, mutta PolarHouse päätyi Huntonin Nativo Puukuitueristeeseen hyvästä syystä.

”Käymme paljon messuilla, joilla asiakkaamme pääsevät tutustumaan seinärakenteeseemme malliseinän avulla. Hunton koettiin uskottavamman näköiseksi ja paremman tuntuiseksi tuotteeksi, joten sitä on helpompi myydä”, Kauppi kertoo.

”Hunton koettiin uskottavamman näköiseksi ja paremman tuntuiseksi tuotteeksi”

Nativo Puukuitueristeen pääraaka-aine on puuhakkeesta kuidutettu puukuitu, joten eristelevy sekä näyttää että tuntuu puulta.

PolarHousen hengittävä seinäelementti koostuu seuraavista materiaaleista: ulkohirsipaneeli, ilmarako, Hunton Tuulensuojalevy, 45 mm:n vaakarunko, pystyrunkorakenne Nativo-puukuitueristeellä, vaihtoehtoisesti ilmatiivis höyrynsulkukangas tai ilmansulkupaperi, sisäverhous.

Nativo Puukuitueristettä asennetaan seinäelementin sisään.

 

Hunton Tuulensuojalevy suojaa seinärakennetta kosteudelta ja tuulelta.

Energiansäästö on asiakkaille tärkeää

Nativolla eristetty seinäelementti on myös lämmin ja täyttää hienosti omakotitalolta vaaditun u-arvon 0,17. PolarHousen omakotitalojen päämarkkina-aluetta ovat Kemin, Tornion, Oulun ja Rovaniemen seutu, jossa talvet ovat kylmiä. Pohjoisessa kunnat voivat vaatia u-arvon täyttymistä myös vapaa-ajan asunnoilta, joten energiansäästö on Kaupin mukaan yksi tärkeistä syistä, miksi asiakkaat valitsevat PolarHousen talon.

PolarHousen myyntipäällikkö Jarkko Rönkkö kertoo, että tehtaalla valmistuu vuosittain hieman alle 100 taloa. Kuvassa PolarHousen valmis seinäelementti massiivihirsipaneelilla verhoiltuna.

”Asiakkaat tietävät, mitä haluavat, kun valitsevat Huntonin.”

PolarHousen myyntipäällikkö Jarkko Rönkkö kertoo, että tehtaalla valmistuu vuosittain hieman alle 100 taloa ja tuotanto pyörii täysillä.  Vaikka Huntonin eristeellä eristettyjen talojen määrä vaihtelee vuodesta toiseen, määrä on nyt vakaassa kasvussa.
”Asiakkaasta se on kiinni, mitä haluavat ja arvostavatko vihreää ajattelua enemmän. Oma mielipiteeni on, että asiakkaat tietävät, mitä haluavat, kun valitsevat Huntonin”, Rönkkö toteaa.

Erinomainen leikattavuus ja työstöominaisuudet

Yrityksen tuotannossa työskentelee noin 20 henkilöä, jotka ovat kokeneetpuukuitueristeen positiivisesti. Tuotantopäällikkö vahvistaa, että Nativon koneleikattavuus vannesahalla on erittäin hyvä. Materiaali on koettu helpoksi leikata ja asentaa, toimitusajat on pelanneet ja kuormat ovat olleet sellaisia kuin on pitänyt. Hunton saa kiitosta myös hyvästä toiminnasta ja siitä, että talotehtaan kehitysideoita on otettu vastaan.

PolarHousen työntekijä Harri Juntunen rakentaa tehtaalla elementtejä ja ohjaa nuorempia työntekijöitä. Nativon työstettävyys on hänen mukaansa omaa luokkaansa ja puu kiinnostaa häntä materiaalina muutenkin.

”Nativolla saadaan eristettyä tiiviisti myös kapeat kolot ja raot, sillä eristeestä pystytään leikkaamaan tarvittaessa jopa sentin vahvuisia viipaleita.”


Sami Pakisjärvi sahaa Nativoa käsisahalla. Vannesahalla onnistuvat jopa 1 cm paksut viipaleet.

”Nativolla saadaan eristettyä tiiviisti myös kapeat kolot ja raot, sillä eristeestä pystytään leikkaamaan tarvittaessa jopa sentin vahvuisia viipaleita. Eristepalan voi myös leikata vähän koloa suuremmaksi, sillä asennettaessa puukuitu joustaa, eikä mene ryppyyn”, vahvistaa PolarHousen elementtejä rakentava Sami Pakisjärvi.

”Se on helpompi siivota pois, eikä leiju ilmassa, joten ilmaa on parempi hengittää.”

Työmukavuutta parantaa myös se, että kun seinäelementtejä tehdään Huntonin eristeellä, leikkaamisesta syntyvä puru on isompaa. ”Se on helpompi siivota pois, eikä leiju ilmassa, joten ilmaa on parempi hengittää”, Pakisjärvi jatkaa.

Huntonin puukuituun perustuvat rakennusmateriaalit eivät olleet PolarHouselle täysin uusi tuttavuus, kun Nativo Puukuitueriste otettiin käyttöön. Talotehtaalla on ollut 12 mm:n vahvuinen Hunton Tuulensuojalevy vakiokäytössä jo ainakin 7–8 vuotta. Jykevä, diffuusioavoin Tuulensuojalevy toimii sekin osana PolarHousen seinäelementin hengittävää rakennetta.

 

 

Tyytyväisiä loppuasiakkaita

Päivi on yksi PolarHousen tyytyväisistä asiakkaista. Hänelle toimitettiin vuonna 2019 Leville vapaa-ajan asunto autotalleineen. Rakennusten seinäelementeissä on käytetty Hunton Nativo Puukuitueristettä (päärakennus 142m2 ja lämmin autotalli 38 m2).

”Se on muoviton vaihtoehto, joka kuormittaa muutenkin vähemmän ympäristöä.”

”Tiesin ennestään, että PolarHousen talot ovat lämpimiä. Kun he tarjosivat kahta eristevaihtoehtoa, valitsin Huntonin puukuitueristeen, sillä halusin modernia rakentamista: se on muoviton vaihtoehto, joka kuormittaa muutenkin vähemmän ympäristöä. Ensimmäisen talven jälkeen olen ollut tyytyväinen valintaani. Mökkini on oikein lämmin ja vedoton pakkasella”, Päivi kertoo.