Hunton SD10™ Höyryjarru

Hunton SD10™ on höyryjarru, joka korvaa höyrynsulkumuovin diffuusioavoimissa ja eristetyissä katoissa, onteloissa ja seinärakenteissa.

Miksi valita Hunton SD10™ Höyryjarru:

  • Sopii kaikille rakenne- ja eristetyypeille.
  • Sopii erityisen hyvin käytettäväksi yhdessä puukuitu- tai sellueristeen kanssa.
  • Ihanteellinen suoja ei-toivottua kosteutta vastaan.
  • Sd-arvo 10 m. Voidaan käyttää märkätiloissa SINTEF Byggforsk 527.204 ja Norjan rakennusteollisuuden märkätilojen standardin mukaisesti.
  • Hyvä suoja kondensaatiota vastaan sekä kesällä että talvella.
  • Verkkovahvistettu, hyvä repäisylujuus. Kestää kovaa käsittelyä, helppo niitata.

Käyttöalueet

Hunton SD10™ on diffuusioavoin höyryjarru, joka korvaa höyrynsulkumuovin diffuusioavoimissa ja eristetyissä katoissa, onteloissa ja seinärakenteissa. Höyryjarrun vakio Sd-arvo on 10 m (vesihöyryn diffuusiovastus). SD10 mahdollistaa, että rajoitettu määrä rakennuskosteutta kuivuu huoneen sisään päin ja vaikuttaa näin ei-toivotun ja ylimääräisen kosteuden kuivumiseen. Suosittelemme SD10 Höyryjarrun käyttöä ympäri vuoden jatkuvasti lämmitetyissä taloissa ja mökeissä.

Yleistä

Hunton SD10™ Höyryjarru asennetaan logopuoli rakenteen sisäpuolta kohti. Se voidaan asentaa sekä vaaka- että pystysuorassa nitomalla alla olevaa rakennetta (tolpat, palkit, kattotuolit ym.) vastaan. Jatkos- ja liitoskohdissa seuraava vuota limitetään 10 – 15 cm edellisen päälle. Tiukenna kangas ennen kiinnitystä.

Puhallusvillaa käytettäessä on suositeltavaa asentaa höyryjarru vaakasuoraan (tolppien, palkkien tai kattotuolien tms. poikki) parhaan tiiviyden saavuttamiseksi. Kankaan asennuksen jälkeen tulee käyttää koolausrimoja eristeen painon tukemiseksi.

Rimat asennetaan enintään 600 mm:n keskietäisyydellä. Kankaan saumat tulee varmistaa SD10-tiivisteteipillä ja koolausrimalla eristeen painon aiheuttaman venymisen  estämiseksi.

Saumojen ja päällekkäisyyksien ilmatiiviys on paras silloin kun höyrynsulku asennetaan ilman taitoksia ja ryppyjä. Tuuleta hyvin asennuksen aikana, näin toimiessasi estät kosteuden kertymisen seinään rakennusaikana. Suosittelemme tarvittaessa rakennuskuivaimen käyttöä.

Hunton SD10™ on asennettava heti kun rakenteen eristys on valmis, jotta vältetään kondensoituminen ja ei-toivottu kosteus eristeessä. Tämä pätee erityisesti syksyllä, talvella ja keväällä.

TuoteTuotenumeroPaksuus [mm]Leveys [m]Pituus [m]Kpl/lavaPaino/rulla [kg]
Hunton SD10™ Höyryjarru43620,2 ± 0,05 mm3,025408
Tiedostonimi
Kategoria
Lataa
SD10™ Höyryjarru
  • Tuotekortti
p_Hunton_Sd-10_300

p_Hunton_Sd-10_300