Välipohjien ääneneristävyys

Julkaistu: 8. syyskuun 2023    

Tutkimus välipohjien ääneneristävyydestä

Keväällä 2023 Hunton Oy tilasi kiinteistö- ja rakennusalan suunnittelu- ja konsulttitalo A-Insinööreiltä kartoituksen, jossa tutkittiin erityyppisten välipohjien ääneneristävyyttä. 

Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää Huntonin valmistaman puukuituun perustuvan Silencio® ja Silencio® Thermo askelääneneristyslevyn kykyä eristää ilma – ja askelääntä. Silencio askelääneneristyslevyt on kehitetty erityisesti hyvien ääneneristystulosten saavuttamiseksi, kun taas Silencio Thermo on ääntä eristävä asennuslevy vesikiertoiselle lattialämmitykselle.

Tutkimuksessa testattiin kuuden erilaisen rakennetyypin välipohjia, joissa Silencio levyt on asennettu joko suoraan lattiapinnoitteen tai kelluvan rakenteen alle.

Tutkimus on erittäin kattava ja tuloksista voit lukea lisää linkistä Välipohjien ääneneristävyys. Kaikki tutkimuksessa testatut välipohjaratkaisut, joissa oli käytetty Silencio tai Silencio Thermo levyjä, täyttivät tai ylittivät Ympäristöministeriön asetuksen rakennuksen ääniympäristöstä 796/2017.