Treschow-Fritzøestä Huntonin uusi osakas

Julkaistu: 10. toukokuun 2024    

Hunton Fiber AS, yksi Pohjoismaiden johtavista puukuitupohjaisten rakennusmateriaalien valmistajista, vahvistaa pääomapohjaansa kun Treschow-Fritzøe AS tulee yhtiöön uudeksi osakkaaksi. Treschow-Fritzøe on Norjan vanhimpia ja perinteisimpiä yrityksiä. Konserni koostuu nykyään metsätalouden ja luonnonvarojen, kiinteistönhoidon ja -kehityksen, tukkukaupan ja logistiikan sekä kiviteollisuuden alojen yrityksistä.

Kaupan myötä Treschow-Fritzøe saa haltuunsa 20 prosenttia Huntonin osakkeista. Kauppa toteutettiin osaksi osakeantina, osaksi jo olemassa olevia osakkeita myymällä.

”Toiveenamme oli saada mukaan vahva teollinen osakas, jolla on paljon osaamista ja pitkän aikavälin näkemys. Me uskomme, että Treschow-Fritzøe on oikea kumppani kehittämään liiketoimintaamme kanssamme. Yhtiön oman pääoman vahvistaminen on tärkeää, jotta voimme toteuttaa Huntonin kunnianhimoisen lisäkasvun strategian,” sanoo Huntonin toimitusjohtaja Arne Jebsen.

Treschow-Fritzøe on johtava toimija metsätalouden ja rakennusmateriaalien aloilla. Yritys tuntee Huntonin historian hyvin, sillä Treschow-Fritzøe on ollut Huntonin osakkaana aikaisemminkin, aina vuoteen 2003 saakka. Uusi investointi on linjassa Treschow-Fritzøen kasvustrategian kanssa.

”Investoinnin tavoitteena on edistää kasvua innovatiivisten ja kestävää kehitystä tukevien rakennusmateriaalien avulla,” sanoo Treschow-Fritzøen hallituksen puheenjohtaja Michael Treschow.

Samoin kuin Huntonilla, myös Treschow-Fritzøe AS:lla on vahva tahto investoida osaamiseen ja ratkaisuihin, joilla on vähäinen hiilijalanjälki, sekä teolliseen kehitykseen metsästä saatavien raaka-aineiden avulla.

Molemmilla yrityksillä on toisiaan täydentävät tuoteprofiilit ja molemmat keskittyvät Pohjoismaiden markkinoille.

Hunton Fiber AS ja Treschow-Fritzøe AS jatkavat itsenäisinä yrityksinä. Skog Holding AS jatkaa Hunton Fiber AS:n pääosakkaana, ja myös Bergensis Capital AS sekä Huntonin työntekijät jatkavat osakkeenomistajina.

Lisätietoja antaa Huntonin toimitusjohtaja Arne Jebsen, puh. +47 913 259 04.

Pareto on toiminut taloudellisena neuvonantajana osakekaupassa ja asianajotoimisto Selmer oikeudellisena neuvonantajana.