Oletko kuullut RIL 107-2022 ohjeiden päivityksestä?

Julkaistu: 29. tammikuun 2024    

RIL 107-2022 on päivitetty

RIL, eli Suomen Rakennusinsinöörien Liitto, on puolueeton asiantuntijaorganisaatio, jonka tarkoituksena on edistää hyvää suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitotapaa ja rakennusalan asiantuntijuuden kehittymistä Suomessa.

Miksi ohjeet on päivitetty?

RIL julkaisee kattavasti rakennusalan eri tarpeisiin ohjeita ja normeja. Uusittu RIL 107-2022 julkaistiin tammikuussa 2023 ja se koskee rakennusten veden- ja kosteudeneristysohjeita. Päivityksen taustalla ovat Tampereen yliopiston rakennusfysiikan tutkimukset ja ilmastonmuutos. Ilmastonmuutos vaikuttaa Suomen ilmastoon monin eri tavoin – keskilämpötila nousee, sademäärät kasvavat ja useat sään ääri-ilmiöt lisääntyvät (lähde Ilmatieteen laitos).

Päivityksen tavoitteena on ollut rakenteiden kosteusteknisen toiminnan laatutason parantaminen.

Ohjeissa esitetyt suositukset on pyritty esittämään kunkin ajanhetken parhaan tietämyksen ja hyvän rakentamistavan mukaisena. Julkaisu korvaa aikaisemman ohjeen 107-2012 ja sen käyttöönottoa suositellaan välittömästi.

Tuulensuojalevy™ 25 mm vastaa ohjeita ja suosituksia

Rakennustarvikkeiden valinnassa tulee ohjeiden mukaan ottaa huomioon käyttöympäristön olosuhteet. Materiaalien ominaisuuksissa huomioon otettavia seikkoja ovat muun muassa vesihöyrynläpäisevyys, kokonaislämmönvastus ja homehtumisherkkyysluokka.

Huntonin rakennusmateriaalit on valmistettu pääosin puukuiduista. Puukuidulla on hygroskooppisia ominaisuuksia ja se sitoo hiiltä koko elinkaarensa ajan. Puukuituiset materiaalit edistävät rakennuksen ”hengittävän” rakenteen muodostumista.

Huntonin valmistama 25 mm paksu Tuulensuojalevy™ täyttää RIL 107-2022 suositusten ja ohjeiden pohjana olevat kriteerit.

Valitsemalla Huntonin tuulensuojalevyn saat diffuusioavoimen ja jäykän levyn, joka sitoo ja luovuttaa kosteutta ilman suhteellisen kosteuden muuttuessa. Levyä on helppo käsitellä ja työstää, se eristää hyvin ja vähentää kylmäsiltojen syntymistä samalla kun se toimii rungon jäykisteenä.

Hunton seinärakenne

Tutustu myös Rakenteiden yleiskatsaus -oppaaseen tästä.