Nativo on uusi pohjoismainen puukuitueristebrändi

Julkaistu: 4. lokakuun 2017    

Hunton tuo markkinoille uuden eristebrändin – tavoitteena on lisätä luonnon raaka-aineeseen perustuvan puukuitueristeen tunnettuutta 

Puukuitueristeistään tunnettu Hunton korostaa sitoutumistaan luonnon raaka-aineeseen perustuvaan eristämiseen ja vaihtaa tuotemerkkiä: yhtiön puukuitueristeet ovat jatkossa Nativo Puukuitueristeitä.

Hunton aikoo rakentaa uudesta tuotemerkistä suositun brändin Pohjoismaissa. Yhtiön tavoitteena on tehdä Nativo tunnetuksi eristemateriaaliksi, joka perustuu pääasiassa luonnon raaka-aineeseen, sekä ammattilaisten että tavallisten kuluttajien parissa.

– Valitsimme nimeksi Nativon, koska halusimme, että nimi yhdistetään tuotteiden luonnosta saatavaan pääraaka-aineeseen. Nativo tulee englanninkielisistä sanoista ”nature” ja ”native”, sekä norjankielisistä sanoista ”natur” ja ”naturlig”. Nimi viittaa siis luonnon läheisyyteen sekä tuotteen ominaisuuksiin, joilla voi olla hyviä vaikutuksia ympäristölle, kuluttajille ja yhteiskunnalle. Aiomme rakentaa pohjoismaisen tuotemerkin, jonka arvoja ovat laatu, luonnonmukaisuus ja terveellinen asuinympäristö, sanoo Huntonin toimitusjohtaja Arne Jebsen.

Uusiutuvaan raaka-aineeseen perustuva eristys
Nativo-puukuitueristeen pääraaka-aine on norjalaisen puuteollisuuden ylijäämämateriaali, kuusihake. Tuote valmistetaan siis pääasiassa  uusiutuvasta materiaalista, puusta.

Puulla on erinomainen kyky sitoa lämpöä, mikä auttaa pitämään rakennuksen sisälämpötilaa tasaisena ympäri vuoden. Lisäksi puukuitu on hygroskooppinen materiaali, joka absorboi ja siirtää ilman kosteutta pois rakenteista. Tämän ominaisuutensa ansiosta puukuitueriste soveltuu hyvin ankaraan pohjoismaiseen ilmastoon. Puukuidun pehmeä ja tiheä rakenne antaa sille myös hyvät ääntävaimentavat ominaisuudet.

Nativo-puukuitueristystä voidaan käyttää seinässä, lattiassa ja katossa, ja sitä on saatavilla sekä levyeristeenä että puhalluseristeenä. Hunton investoi vuonna 2018 Norjan Gjøvikiin valmistuvaan puukuitueristetehtaaseen yli 20 miljoonaa euroa. Puukuitueristeet valmistetaan pääasiassa lähiraaka-aineesta puhtaalla norjalaisella energialla.

Lisätietoja:
Arne Jebsen
toimitusjohtaja, Hunton
+47 913 25 904
arne.jebsen@hunton.no

Hunton
Hunton on yksi Pohjoismaiden johtavista puukuitupohjaisten eristeiden valmistajista.  Huntonin ratkaisujen avulla asiakkaiden on helppo vastata rakennusteknisiin vaatimuksiin. Hunton on perustettu vuonna 1889 ja sillä on 140 työntekijää neljässä maassa. Huntonin tuotteet valmistetaan Norjan Gjøvikissä ja Ruotsin Olsforsissa, ja lisäksi yhtiöllä on myyntikonttorit Askerissa, Malmössä ja Vantaalla.