Näissä projekteissa kannattaa käyttää puukuitueristystä

Julkaistu: 19. elokuun 2018    

Usein kysytään, mitkä projektit sopivat parhaiten puukuitueristykseen. Vastaus on, että pääasiassa puukuidusta valmistetut Hunton Nativo® Puukuitueristeeristeemme sopivat sekä uudisrakentamiseen että seinien, lattiarakenteiden ja kattojen remontointiin.

Palonkestävyys 
Kaikkien rakennusmateriaalien on täytettävä tietyt paloluokitustasot. Nativo Puukuitueriste on kyllästetty paloa hidastavilla aineilla, ja se täyttää eurooppalaisen paloluokituksen E vaatimukset.

Mökit
Monet mökit ovat kylmillään tai niiden sisälämpötila on alhainen vähäisen käytön vuoksi. Lämmityksen kytkeminen päälle tai takan lämmittäminen voi synnyttää kosteutta, joka puolestaan voi aiheuttaa kondensaatiota rakenteissa. Puukuitueristeen tärkeimmällä materiaalilla, puukuidulla, on hygroskooppisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa eristettä sitomaan, siirtämään ja poistamaan kosteutta rakenteista.

Kun haluat käyttää uusiutuvaa raaka-ainetta
Nativo Puukuitueriste on tehty pääasiassa puuhakkeesta, jota syntyy ylijäämämateriaalina muun muassa puuntuotannossa. Puuhake on yhdistelmä norjalaisista metsistä saatavaa kuusihaketta ja tukkipuun kuorta, ja siitä valmistamme eristeissämme käytettävää puukuitua. Puukuitueristeen tuotanto ei näin ollen kilpaile samoista tukkipuun osista, joita tarvitaan muissa rakennusmateriaaleissa ja massiivipuutuotteissa. Puu on uusiutuva luonnonvara, joka sitoo hiiltä koko elinkaarensa ajan, myös rakennusmateriaalina.

Kun haluat asuinmukavuutta ja vakaan sisälämpötilan
Puukuidun terminen massa antaa ainutlaatuisen kyvyn varastoida lämpöä ja luovuttaa sitä hiljalleen. Näin sisälämpötila pysyy tasaisena jopa silloin, kun yö- ja päivälämpötilat heittelevät ulkona. Vaikutus on verrattavissa hirsitaloon, jossa on kesällä viileää ja talvella miellyttävä lämpötila.

Rakennuksissa, joissa arvostat hyvää äänenvaimennusta
Eristeellä on suuren tiheytensä ansiosta hyvät äänenvaimennusominaisuudet.