Hunton rakentaa uuden puukuitueristetehtaan Norjan Gjøvikiin

Julkaistu: 7. lokakuun 2016    

Hunton Fiber AS on perustaa Gjøvikiin uuden tehtaan puukuitueristeen tuotantoa varten.

– ”Puukuitu on peräisin norjalaisesta havupuusta ja niinpä valmistamme markkinoiden luonnonmukaisinta eristemateriaalia”, kertoo Hunton Fiber AS:n toimitusjohtaja Arne Jebsen tyytyväisenä.

Norjan Gjøvikissa toimiva yritys on valmistanut puuhun ja puukuituun perustuvia vahvoja rakennusmateriaaleja jo 127 vuotta. Nykyään Hunton on johtava ympäristöystävällisten ja energiatehokkaiden ratkaisujen toimittaja.

– ”Investoimalla uuteen tuotantolaitokseen haluamme tarjota vihreämmän vaihtoehdon perinteisille eristeille”, toteaa Jebsen.

Tehdas rakennetaan Skjerven-yrityspuistoon Hunndalenissa

  • Investoinnin arvo on 100–120 milj. NOK
  • Tuotannon on tarkoitus alkaa viimeistään vuonna 2018
  • Samalla syntyy 40–60 uutta työpaikkaa
  • Käytämme jopa 70 000 m3 haketta vuodessa.

Vihreä muutos

Eristeen teho perustuu puukuidun ainutlaatuisiin ominaisuuksiin sekä lämmöneristyksen että kosteudensiirto-ominaisuuksiensa osalta.

– ”Koska tuote on valmistettu hakkeesta, joka on paikallisesti tuotettua puutuotannon ylijäämämateriaalia, eristeemme ei ainoastaan edistä kodin terveellisyyttä ja hyvää sisäilmaa, vaan se myös vähentää CO2-jalanjälkeä”, sanoo Jebsen. ”Käyttämällä eristysaineena uusiutuvaa materiaalia, kuten puuta, voi antaa tärkeän panoksen vihreän muutoksen suuntaan.”

Arvojemme mukaisesti

Huntonilla on pitkä historia puun ja puukuidun parissa.

– ”Haluamme olla luotettava valmistaja, joka on ajan tasalla nykyisten ja tulevaisuuden yhteiskunnallisten arvojen suhteen. Hallituksen päätös vahvistaa läsnäoloamme Gjøvikissä ja uusi ja moderni tuotantolaitos sisämaassa mahdollistaa sen, että voimme toimittaa kestäviä eristemateriaaleja pohjoismaisille markkinoille”, sanoo Jebsen.

/ FAKTAA HUNTONISTA /

  • Perustettu vuonna 1889 Gjøvikissa
  • Pohjoismaiden johtava puukuitutuotteiden valmistaja ja myyjä
  • Pääkonttori Gjøvikissä Norjassa