Puhallettavan puukuitueristeen kysyntä ja lisäeristäminen ovat nousussa

Julkaistu: 17. kesäkuun 2022    

Anpe Oy on tehnyt puhallusvillaurakointia vuodesta 1976 lähtien vankalla ammattitaidolla ja kokemuksella. Etelä- ja Länsi-Suomessa toimivan Anpen puhalluseristevalikoimista löytyy myös Huntonin puukuituun perustuva Nativo Puukuitueriste. Sillä on eristetty muun muassa Naantalin asuntomessualueen vuoden 2022 kohde As Oy Lounakallio ja lukuisia muita omakoti- ja rivitalokohteita.

Anpen toimitusjohtaja Hannu Pesolan mukaan Huntonin puukuitueristeen kysyntä on kasvanut voimakkaasti viimeksi kuluneen reilun 3 vuoden aikana, kun tuote on ollut Suomen markkinoilla ja Anpen valikoimissa.

”Huntonin nykyaikainen ja laadukas puukuituun perustuva puhalluseriste on tärkeä osa meidän palettia.”

”Huntonin nykyaikainen ja laadukas puukuituun perustuva puhalluseriste on tärkeä osa meidän palettia”, toteaa Pesola.

Hunton Nativo Puukuitueristettä puhalletaan koteloon uudiskohteessa.

 

Huntonin ja Anpen yhteistyö alkoi, kun Huntonilta otettiin yhteyttä Pesolaan. Anpella oltiin toki jo kuultu, että markkinoille on tullut uudenlaista puhallusvillaa.

”Huntonin tuote oli meillä tiedossa jo etukäteen, mutta yhteistyölle otollinen aika tuli jopa muutama vuosi nopeammin kuin uskoimmekaan”, Pesola muistelee.

 

Huntonin puhallusvillaa uudiskohteisiin

Anpen Turun toimipisteen yksikönpäällikkö Teppo Pasio vastaa Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen puhallusurakoiden myynnistä. Keväällä 2022 Hunton Nativo Puu

kuitueristeellä on käyty tekemässä puhallusurakoita muun muassa Naantalin vuoden 2022 asuntomessualueella.

”Meille tyypillisiä Hunton-puhalluskohteita ovat juuri tämän tyyppiset uudiskohteet, joissa

runkorakenteena on puu. Ja ylipäätään ”hengittävissä” rakenteissa.”

Anpe Oy:n Teppo Pasio Hunton puhallusvillakohteessa

Anpe Turun yksikönjohtaja Teppo Pasio.

 

Yksi kohteista on As Oy Lounakallio, neljän modernin ja ekologisen omakotitalon kokonaisuus, jossa jokaisen erillistalon yläpohjaan on puhallettu kotelopuhalluksena Huntonin puhalluseristettä.

”Meille tyypillisiä Hunton-puhalluskohteita ovat juuri tämän tyyppiset uudiskohteet, joissa runkorakenteena on puu. Ja ylipäätään ”hengittävissä” rakenteissa”, Pasio vahvistaa.

Energiansäästöä ja asumismukavuutta llsälämmöneristyksellä

Korjausrakentamisessa Anpe käyttää Huntonin puukuitueristettä myös alapohja- ja välipohjaeristeenä. Kustannusten nousun myötä Anpella on huomattu, että ihmiset ovat heränneet lisäeristämään kotejaan energiatehokkuuden parantaminen mielessään.

”Lisäeristäminen on investointi, joka maksaa itsensä takaisin 5–10 vuodessa, ja sen jälkeen tulee pelkkää säästöä.”

Puukuitueristepaalit avataan urakoitsijan autossa.

 

”Lisäeristäminen puukuitueristeellä on hyvä vaihtoehto, jos haluaa säästöä pitkällä tähtäimellä. Toimenpide parantaa myös asumismukavuutta ja asunnon arvoa, ja on nopea toteuttaa”, Pesola sanoo.

Kokemus on osoittanut Pesolalle, että kaikki yli 10 vuotta vanhat rakennukset hyötyvät lisäeristämisestä, koska rakentamisessa on pitkään menty kustannustehokkuus edellä.
”Se tarkoittaa, että lämpöeristettä ei ole laitettu niin paljon kuin pitäisi laittaa. Lisäeristäminen on investointi, joka maksaa itsensä takaisin 5–10 vuodessa, ja sen jälkeen tulee pelkkää säästöä”, Pesola pohtii.

Huntonin puhallettava puukuitueriste ei painu juuri lainkaan, joten se on myös pitkäikäinen ratkaisu.

Perusteellinen eristeiden vaihto puukuitueristeelllä

Nativo Puukuitueristeellä voidaan toteuttaa myös perusteellisempi eristeiden vaihto, jos on syytä epäillä, että vanhat eristeet pilaavat sisäilmaa. Samalla parannetaan ilman-/ höyrynsulkua.

”Vanhat eristeet imuroidaan pois suurtehoimurilla, ilman- tai höyrynsulusta paikataan mahdolliset reiät ja uutta puukuitueristettä puhalletaan tilalle”, Pesola kertoo Anpen avaimet käteen -ratkaisusta.

Yhteistyö Huntonin kanssa on mennyt Pesolan mukaan todella hyvin.

”Olemme tehneet urakoita ja kasvattaneet ammattitaitoamme puukuitueristämisessä Huntonin rinnalla alusta lähtien”, sanoo Pesola.
Hunton Nativo Puukuitueristeen etuna urakoitsijan näkökulmasta on se, että se on samantyyppinen tuote asentaa kuin vanhat puhallusvillat.

”Huntonin puukuitueristeen puhaltaminen on kymmenille urakoitsijoillemme jo arkipäivää”, Pesola toteaa.

Anpe Oy:n työntekijä pitelee puukuitueristettä käsissäänHunton Nativo Puukuitueriste ei ärsytä ihoa

(Kuvat: Valokuvaaja Jussi Vierimaa 2022)