10 syytä valita puukuitueriste

Materiaalivalinnat ovat nyt tärkeitä sekä rakentajille että asukkaille.

Kiinteistönomistajat ovat tänä päivänä selvästi kiinnostuneempia rakennusmateriaalien valinnasta kuin vielä kymmenen vuotta sitten. He tekevät valinnat tiiviissä yhteistyössä rakennusmestarin tai muiden rakennusalan ammattilaisten kanssa, jotka ovat jo tottuneet valveutuneisiin asiakkaisiin. Heillä on paljon tietoa materiaaleista, joita he haluavat käyttää talossaan tai asunnoissaan.

– Olemme huomanneet, että tämän päivän talonomistajat ovat selvästi paneutuneempia rakentamisessa tai remontoinnissa käytettäviin rakennusmateriaaleihin kuin vielä vuosikymmen sitten, sanoo Thomas Løkken, Norjan Hunton Fiberin tekninen päällikkö.

– Puukuitueristeen luonnonmukainen ja uusiutuva raaka-aine, sekä sen kyky vaimentaa hälyä ja ylläpitää tasaisempaa sisälämpötilaa, ovat erittäin tärkeitä asioita kaikkein valveutuneimmille asiakkaille.

Sisäilma ja energiamerkinnät kannattaa pitää mielessä, kun rakennetaan ja remontoidaan.

– Lämpövuodot ovat kodin suurin ilmastorosvo. Tuotteillamme on hyvät eristävät ominaisuudet, ja ne ovat luonnonmukainen vaihtoehto kodin eristämiseen. Puukuitueriste, kuten puu yleensäkin, sitoo hiiltä koko elinkaarensa ajan ja auttaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä niin kauan kuin se on käytössä, kertoo Løkken.

– Jälkieristämällä voi korottaa kodin energialuokkaa ja samalla säästää lämmityskuluissa. Puukuidulla eristäminen on myös ympäristötietoinen valinta, sanoo Løkken.

Ja tämä oli vain yksi monista eduista.

Yhdeksän lisäsyytä valita puukuitueriste

Hyvät ominaisuudet kosteudenhallintaan

Puukuitueristeen rakenne sitoo kosteutta ja luovuttaa sitä sään mukaan. Sen rakenteelliset ominaisuudet ovat vakaat ja se pitää pintansa Pohjolan vaativassa ilmastossa, jossa ilmankosteus vaihtelee suuresti. Näin ollen rakenteellisten kosteusvaurioiden riski vähenee.

Viileää kesällä, miellyttävän lämpöistä talvella

Puukuidun termisellä massalla on ainutlaatuinen kyky varastoida ja luovuttaa lämpöä vähitellen. Tämä mahdollistaa tasaisen sisälämpötilan, vaikka yö- ja päivälämpötilat rakennuksen ulkopuolella heittelevät.

Vaimentaa ääntä

Eristeellä on hyvät ääntä vaimentavat ominaisuudet. Puukuitueriste on tuotettu kuusihakkeesta, jossa on paljon kuitua ja jonka massa (kg) kuutiometriä kohti on suurempi kuin muun tyyppisissä eristeissä. Tästä syystä puukuitueriste imee ääntä ja vaimentaa sitä erittäin hyvin huoneiden ja kerrosten välillä.

Pienentää hiilijalanjälkeä

Metsät sitovat yhteyttäessään hiilidioksidia, ja puut auttavat poistamaan hiilidioksidia ilmakehästä varastoimalla hiiltä biomassaansa. Puukuitueriste pienentää osaltaan ilmastojalanjälkeä, sillä se sitoo hiiltä koko elinkaarensa ajan. Kun valitset eristeeksi puukuidusta valmistetun Hunton Nativo, voit olla varma, että käytät uusiutuvaa luonnonvaraa ja lisäksi autat sitomaan ilmakehän hiilidioksidia kotiisi. Lue lisää esitteestä «Eristä uusiutuvasti ja varastoi hiilidioksidia».

Miellyttävä asentaa

Eristeemme on valmistettu luonnonmukaisesta puukuidusta, joka ei ärsytä ihoa eikä hengitysteitä. Tästä on erityistä etua asennusvaiheessa, mutta myös myöhemmin talon tai asunnon asukkaille.

Pitää muotonsa, ei painu kasaan

Puukuitueriste pitää muotonsa eikä painu kasaan, sillä materiaali on tiivistä ja jäykkää. Puukuitu vähentää luontaisesti ilman liikettä eristeessä, ja se toimii hyvänä eristeenä nurkissa ja mutkissa, kuten ikkunoiden ja koolausten ympärillä. Kun kylmäsillat vähenevät, lämmitystarve vähenee ja sisäilman laatu paranee.

Tuotetaan uusiutuvalla energialla

Huntonin puukuitueristeet valmistetaan Norjassa puulastuista ja -hakkeesta, jota saamme paikallisilta ympäristösertifioiduilta sahoilta. Uudenaikaiset laitteemme valmistavat eristeet suurimmaksi osaksi uusiutuvalla energialla, mikä madaltaa tuotannon kasvihuonekaasupäästöjä.

Nopeaa ja kustannustehokasta

Puukuidulla eristämällä voit säästää arvokasta työaikaa. Esimerkiksi avovinttiä pystytään täyttämään jopa 1 000 neliömetriä päivässä, kun käytetään Hunton Nativo® -puhalluseristettä. Näin saavutetaan moninkertainen työskentelynopeus käsin eristämiseen verrattuna. Puhallusurakoista huolehtivat Huntonin sertifioimat yhteistyökumppanit.

Tulevaisuuden valinta

Istutamme jokaista kaadettua puuta kohti uuden ja jatkamme näin luonnon kiertokulkua. Kun valitset materiaaliksi puun, teet tietoisen vihreän valinnan, joka vaalii luontoa.

Lue lisää Nativo-puukuitueristeestä näistä linkeistä:

Lähde: Eristä uusiutuvasti ja varastoi hiilidioksidia