10 syytä valita puukuitueriste

Materiaalivalinnat ovat nyt tärkeitä sekä rakentajille että asukkaille.

Kiinteistönomistajat ovat tänä päivänä selvästi kiinnostuneempia rakennusmateriaalien valinnasta kuin vielä kymmenen vuotta sitten. He tekevät valinnat tiiviissä yhteistyössä rakennusmestarin tai muiden rakennusalan ammattilaisten kanssa, jotka ovat jo tottuneet valveutuneisiin asiakkaisiin. Heillä on paljon tietoa materiaaleista, joita he haluavat käyttää talossaan tai asunnoissaan.

– Olemme huomanneet, että tämän päivän talonomistajat ovat selvästi paneutuneempia rakentamisessa tai remontoinnissa käytettäviin rakennusmateriaaleihin kuin vielä vuosikymmen sitten, sanoo Thomas Løkken, Norjan Hunton Fiberin tekninen päällikkö.

– Valveutuneet asiakkaat arvostavat sitä, että puukuitueristeen pääraaka-aine on luonnosta saatava uusiutuva kuusihake, joka eristää hyvin ääniä, suojaa kylmältä ja auttaa ylläpitämään tasaista sisälämpötilaa.

Sisäilma ja energiamerkinnät kannattaa pitää mielessä, kun rakennetaan ja remontoidaan.

– Lämpövuodot ovat kodin suurin ilmastorosvo.

Tuotteillamme on hyvät eristävät ominaisuudet, ja ne perustuvat pääosin luonnonmateriaaliin. Puu sitoo hiiltä koko elinkaarensa ajan ja auttaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä niin kauan kuin se on käytössä, kertoo Løkken.

–Jälkieristämällä teet kodistasi ilmastotehokkaamman ja lämmityskulut pienenevät. Lisäksi puukuitueriste on ilmastofiksu valinta, sanoo Løkken.

Ja tämä oli vain yksi monista eduista.

Yhdeksän lisäsyytä valita puukuitueriste

Hyvät ominaisuudet kosteudenhallintaan

Puukuitueristeen rakenne voi sitoa kosteutta ja luovuttaa sitä sään mukaan. Sen rakenteelliset ominaisuudet ovat vakaat ja se pitää pintansa Pohjolan vaativassa ilmastossa, jossa ilmankosteus vaihtelee suuresti.

Viileää kesällä, miellyttävän lämpöistä talvella

Puukuidun termisellä massalla on ainutlaatuinen kyky varastoida ja luovuttaa lämpöä vähitellen. Tämä mahdollistaa tasaisen sisälämpötilan, vaikka yö- ja päivälämpötilat rakennuksen ulkopuolella heittelevät.

Vaimentaa ääntä

Eristeellä on hyvät ääntä vaimentavat ominaisuudet. Puukuitueriste on tuotettu pääasiassa kuusihakkeesta, jossa on paljon kuitua ja jonka tiheys on suurempi kuin muun tyyppisissä eristeissä. Siksi puukuitueriste soveltuu hyvin myös  huoneiden ja kerrosten väliseen äänen vaimennukseen.

Pienentää hiilijalanjälkeä

Metsät sitovat yhteyttäessään hiilidioksidia, ja puut auttavat poistamaan hiilidioksidia ilmakehästä varastoimalla hiiltä biomassaansa. Puukuitueriste pienentää osaltaan ilmastojalanjälkeä, sillä se sitoo hiiltä koko elinkaarensa ajan. Kun valitset eristeeksi puukuidusta valmistetun Hunton Nativo, voit olla varma, ettäbkäytät materiaalia, jonka pääraaka-aine on uusiutuva luonnonvara, ja lisäksi autat sitomaan ilmakehän hiilidioksidia kotiisi. Lue lisää esitteestä «Eristä uusiutuvasti ja varastoi hiilidioksidia».

Miellyttävä asentaa

Moni kokee, että puukuitu ei aiheuta kutinaa eikä ärsytystä hengitysteissä ja silmissä. Tästä on etua asennusvaiheessa, mutta myös myöhemmin talon tai asunnon asukkaille.

Pitää muotonsa, ei painu kasaan

Puukuitueriste pitää muotonsa eikä painu kasaan, sillä materiaali on tiivistä ja jäykkää. Puukuitu vähentää luontaisesti ilman liikettä eristeessä, ja se toimii hyvänä eristeenä nurkissa ja mutkissa, kuten ikkunoiden ja koolausten ympärillä. Kun kylmäsillat vähenevät, lämmitystarve vähenee ja sisäilman laatu paranee.

Tuotetaan siellä, missä raaka-aine kasvaa

Huntonin puukuitueristeet valmistetaan uudenaikaisilla laitteilla Norjan Gjövikissä puulastuista ja -hakkeesta, joita saamme paikallisilta ympäristösertifioiduilta sahoilta.

Nopeaa ja kustannustehokasta

Puukuidulla eristämällä voit säästää arvokasta työaikaa. Esimerkiksi avovinttiä pystytään täyttämään jopa 1 000 neliömetriä päivässä, kun käytetään Hunton Nativo® -puhalluseristettä. Näin saavutetaan moninkertainen työskentelynopeus käsin eristämiseen verrattuna. Puhallusurakoista huolehtivat Huntonin sertifioimat yhteistyökumppanit.

Tulevaisuuden valinta

Istutamme jokaista kaadettua puuta kohti uuden ja jatkamme näin luonnon kiertokulkua. Kun valitset materiaaliksi puun, teet tietoisen vihreän valinnan, joka vaalii luontoa.

Lue lisää Nativo-puukuitueristeestä näistä linkeistä:

Lähde: Eristä uusiutuvasti ja varastoi hiilidioksidia