Me olemme Hunton

Hunton on norjalainen teollisuusyritys. Luomme arvoa tuottamalla puukuitupohjaisia tuotteita ja ratkaisuja, joilla on mahdollisimman vähäinen ilmastojalanjälki. Me olemme yksi Pohjoismaiden johtavista puupohjaisten rakennusmateriaalien tuottajista. Valmistamamme tuotteet voidaan helposti yhdistää toimiviksi kokonaisratkaisuiksi seinää, lattiaa ja kattoa varten.

Kuusihake – sahateollisuuden sivutuote – on tärkein raaka-aineemme. Käyttämämme kuusihake saadaan tehtaan lähialueen sahoilta ja on 100 % PEFC-sertifioitua. Sertifiointi takaa, että metsää hoidetaan vastuullisesti ja että metsän monimuotoisuudesta ja kasvun ylläpidosta pidetään huolta.

Huntonilla on pitkät perinteet yhtenä Pohjoismaiden johtavista puukuitupohjaisten rakennusmateriaalien valmistajista. Huntonin tarina alkoi jo vuonna 1889 puumassaan perustuvan kartongin tuotannolla. Siitä lähtien olemme kehittäneet ja valmistaneet laatutuotteita, kuten tuulensuojalevyjä, aluskatelevyjä ja alapohjalevyjä tehtaallamme Norjan Gjøvikissä. Vuonna 2019 avasimme uuden tehtaan, koska halusimme tarjota markkinoille lähialueella valmistetun puukuitueristeen.

Huntonin arvot

Uskottava, tulevaisuuteen suuntautunut, joukkuepelaaja

Puuta on käytetty rakennusmateriaalina Pohjolassa satoja vuosia. Tämä tausta on antanut Huntonille vahvan perustan puun hyödyntämiseen. Jo silloin, kun yrityksemme perustettiin, tavoitteemme oli selvä: Me halusimme tuottaa parhaita mahdollisia rakenneratkaisuja Pohjoismaiden markkinoille. Siitä lähtien Huntonin kasvu ja kehitys on ollut vakaata niin Norjassa, kuin muissa Pohjoismaissakin, sekä viennin kautta useissa muissa maissa.

Me olemme ylpeitä historiastamme, mutta keskitymme tulevaisuuteen. Puukuituosaamisemme antaa meille hyvän pohjan kehittää tuotteita ja ratkaisuja eteenpäin. Jaamme mielellämme kokemuksia ja tietoa viranomaisten ja tutkimusympäristöjen kanssa erilaisilla foorumeilla. Emme voi ennustaa tulevaisuutta – mutta voimme olla mukana luomassa sitä.

Tietoon ja testaukseen perustuvia innovaatioita

Me Huntonilla haluamme mullistaa puukuidun käytön ja uskomme, että puukuidun käyttömahdollisuudet ulottuvat pitkälle rakennusmateriaalien ulkopuolelle.

Yhteistyössä erinäisten tutkimuslaitosten kanssa pyrimme optimoimaan tuotantoprosessit, jotta voimme toimittaa uusia tuotteita erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Vuodesta 2019 lähtien olemme yhteistyössä Norjan Biotalousinstituutin kanssa (NIBIO) tutkineet ja testanneet puukuidun ja mullan sekoitetta kasvualustana monille eri kasveille. Tulokset osoittavat, että oikeanlaisilla ravinteilla kyllästetty puukuitu tarjoaa erittäin hyvät kasvuolosuhteet niin yrttien, vihannesten, marjojen kuin kukkienkin viljelylle. Testien tuloksena Hunton lanseerasi Fibergrow® kasvualustan Norjassa vuonna 2022. Fibergrow® on tänä päivänä käytössä sekä ammattipuutarhoissa että turpeen ja mullan tuotannossa Norjassa ja ulkomailla.